Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Vienotības frakcijas vadītājs Abu Meri pieņēmis bijušā Valmieras mēra Ineša Boķa (attēlā) iesniegumu par izstāšanos

Boķim un Valainim jāaiziet no Vienotības frakcijas

Vienotības Saeimas frakcijas vadītājs Hosams Abu Meri ir pieņēmis deputāta Ineša Boķa iesniegumu par izstāšanās no Vienotības frakcijas. Tāpat par izstāšanos no frakcijas piektdien paziņojis arī deputāts Viktors Valainis.

Boķis un Valainis ceturtdien Saeimas sēdē, kad tika lemts par "oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājas Ingunas Sudrabas atsaukšanu no komisijas, pretēji frakcijā lemtajam balsojumā atturējās. "Vienotības frakcijai tas bija simbolisks balsojums par mūsu vērtībām," uzsvēra Abu Meri. 

Kļūstot par frakcijas vadītāju, viņš esot skaidri pateicis, ka Vienotībai ir jāstrādā kā vienotai komandai.

"Ja kāds to nevēlas, tad durvis ir vaļā," uzsvēra Abu Meri. Viņš jau ir sazvanījies arī ar Jēkabpils reģionālās partijas līderi Leonīdu Salcēviču, informējot viņu par notikušo.

Boķis portālam Diena.lv sacīja, ka lēmums par aiziešanu no Vienotības frakcijas un tuvināšanos ZZS jau bijis pieņemts agrāk, "bet dažādu apstākļu dēļ tas notika tagad". Uz vaicāto, vai ar to domāta deputāta atturēšanās balsojumā par Sudrabas atsaukšanu no izmeklēšanas komisijas, viņš atbildēja, ka tas esot paātrinājis notikumus. Boķis apstiprināja, ka plāno startēt vēlēšanās no ZZS. Viņš turpinās atbalstīt valdību, jo ZZS ir valdošā partija.

Valainis, skaidrojot savu lēmumu atturēties balsojumā par deputātes Ingunas Sudrabas (NSL) atsaukšanu no "oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas, norādīja, ka negrib "piedalīties politiskajās intrigās". "Sudrabas vadītā parlamentārās izmeklēšanas komisija ir beigusi pastāvēt un es neredzu jēgu balsot par Sudrabas atcelšanu no komisijas priekšsēdētājas amata, ja komisija vairs neturpina darbu," pauda deputāts.

Valainis pateicas Vienotībai par sadarbību un atbalstu Latvijas reģionu attīstībai. Vienlaikus politiķis norāda, ka jau ilgstoši ar kolēģiem Vienotībā ir atšķīrušās domas par Latvijas tālāko attīstību. "Vairums Vienotības deputātu redz Rīgu kā Latvijas attīstības centru. Es savukārt Latviju redzu kā sabalansētu valsti starp laukiem, reģionu centriem un pilsētām, ar līdzsvarotu skolu tīklu, veselības aprūpes sistēmu un sakārtotu infrastruktūru," apgalvoja Valainis.

Viņš arī nākotnē vēloties "visu savu darbu un enerģiju veltīt Latvijas reģionu attīstībai". "Man ir izdevies panākt, ka Latvijas reģionos tiek saglabātas lauku skolas, kā piemēru varu minēt Kandavas internātvidusskolu. Esmu strādājis, lai Eiropas Savienības struktūrfondu finansējums vairāk tiktu novirzīts reģioniem," klāstīja Valainis. Viņš arī piebilst, ka panākta finansējuma piešķiršana Jelgavas apvedceļa izbūvei, Jēkabpils ielu rekonstrukcijai un sporta stadiona būvniecībai, Daugavpils slimnīcas rekonstrukcijai, Valmieras Jāņa Daliņa stadiona būvniecībai un vēl daudziem citiem nozīmīgiem infrastruktūras projektiem Latvijas reģionos.

Valainis Vienotības frakcijā pārstāv Jēkabpils reģionālo partiju, bet Boķis — partiju Valmierai un Vidzemei. Abi deputāti ir uzsākuši sarunas ar Zaļo un Zemnieku savienību par iespējam startēt nākamajās Saeimas vēlēšanās no Zaļo un Zemnieku savienības saraksta.

Bijušais Valmieras mērs Boķis iepriekš ir bijis Tautas partijā, bet Valaini 11. Saeimā ievēlēja no Reformu partijas, vēlāk viņš pievienojās Klāva Olšteina vadītajai neatkarīgo deputātu grupai, kas no Reformu partijas aizgāja.

(papildināta visa ziņa)

Top komentāri

no Jūrmalas
n
Boķis - nožēlojams pašlabuma meklētājs.Jācer, ka glupais ZZS vēlētājs nebūs tik ļoti stulbs un nevēlēs vismaz šādiem boķiem un valaiņiem
Valmiera
V
par Boķi kā ZZS nebalsos. Ne velti Kučinskis aizlaidās uz Liepājas partiju. ZZS ir stipri un dod piķi (lielu) Venstspilij, Jelgavai, bet Valmiera no Vienotības jau visu dabūja. Boķi - ko tad, ja Tevi neievēlēs?
mute palika vaļā
m
Bijušais Tautas partijas Valmieras mērs Boķis toreiz uz oranžajiem pārlīda no zaļajiem, neatceros, vai tad jau bija ZZS vai tikai zaļie. Tas bija tad, kad Kučinskis sataisīja ziepes un bija jātinas projām no Valmieras. Tiešām šādi Ineši Boķi ir tie īstie, kuri mums nesīs laimi un mācīs dzīvot???
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas