Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bondara apvienība paplašinās

Lai paplašinātu atbalstītāju loku, Latvijas Reģionu apvienība Saeimas vēlēšanās sarakstā iekļaus pārstāvjus no nelielas ietekmes partijām LSDSP un Kristīgi demokrātiskās savienības. Abas partijas pastāv vairāk nekā divdesmit gadu un bijušas pārstāvētas arī parlamentā. To biedri startēs sarakstā ar Latvijas Reģionu apvienības vārdu, bet LSDSP un KDS nosaukumi būs redzami jaunajā, speciāli vēlēšanām radītajā apvienības logo.

Vienlaikus Kristīgo demokrātu savienība (KDS) iekļauj savās rindās biedrus no partijas Par prezidentālu republiku, kura tai jau ir pievienojusies, un Latvijas Atdzimšanas partijas, pirmdien raksta laikraksts Diena

Latvijas Reģionu apvienību veido Reģionu alianse, Vidzemes partija, nesen tai pievienojās arī partija Apvienība Iedzīvotāji. Arī to nosaukumi būs redzami kopīgajā logo. Uz vaicāto, vai LRA līderi Mārtiņu Bondaru nebaida iespējamās grūtības, ko var radīt tik raiba komanda, viņš atbildēja: "Tas ir mūsu spēks. Latvijas sabiedrība kopumā ir sociāli un ekonomiski raiba." Viņš uzskata - ja šie cilvēki spēj vienoties par kopīgu sarakstu un programmu, spēs vienoties arī par kopīgu darbību. Galvenais esot saprašanās par pamatprincipiem, piemēram, par tautas vēlētu prezidentu ir gan Reģionu alianse, gan Par prezidentālu republiku biedri. Arī viens no LSDSP līderiem Jānis Dinevičs ir pārliecināts, ka pašvaldību pārstāvjiem ir svarīgas viņam būtiskās sociāldemokrātiskās vērtības.

Ar LSDSP Reģionu apvienība jau ir vienojusies par sadarbību Saeimas vēlēšanās, Dienai apstiprināja Dinevičs, kurš varētu startēt Latgales vēlēšanu apgabalā. LRA sarakstā Rīgas vēlēšanu apgabalā no LSDSP varētu būt partijas priekšsēdētājs Aivars Timofejevs. Vēl sociāldemokrāti plāno kopīgajā sarakstā no sava vidus piedāvāt Margaritu Krauču, Māri Pļaviņu, kā arī bijušo Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītāju Normundu Vilnīti. Pagaidām vēl nav zināms, vai piedāvājumu atgriezties politikā varētu pieņemt bijušais Latvijas Tautas frontes priekšsēdētājs Dainis Īvāns.

Plašāk lasiet Ināras Egles rakstā Bondara apvienība paplašinās pirmdienas, 21.jūlija, laikraksta Diena 7.lpp.!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas