Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Bondars Reformu partiju vērtē kritiski, nosaucot to par kuģi, kuram vajadzīgs remonts

Ja Reformu partija būs gatava mainīties, tad bijušais Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Mārtiņš Bondars partijai varētu pievienoties.

Tas izšķirsies pirmdien Reformu partijas (RP) valdes sēdē, kurā paredzēta tikšanās ar M. Bondaru, pēc kuras kļūs zināms, vai viņš pieņem RP priekšsēdētāja Valda Zatlera piedāvājumu iestāties partijā un kļūt par vienu no tās līderiem. Līdz tam M. Bondars komentārus nesniedz. Taču zināms, ka viņam ir kritisks viedoklis par šo politisko spēku, to nosaucot par "kuģi, kuram vajadzīgs remonts". Neoficiāla informācija liecina – ja M. Bondars piekritīs pievienoties partijai, tad ienāks tajā ar savu komandu. V. Zatlers un frakcijas vadītāja vietnieks Vjačeslavs Dombrovskis saredz iespēju ar M. Bondara palīdzību atgūt RP sabiedrības uzticību. "Mums ir vai nu jāmainās, vai mūs nomainīs kāds cits," nesen sacīja V. Dombrovskis.

"Ja viņi ir gatavi kritiku pieņemt, tas ir simpātiski un vīrišķīgi, bet jautājums ir – vai šie cilvēki ir arī gatavi pārmaiņām," iepriekš sacīja M. Bondars, kurš pārstāv Ekonomistu apvienību 2010. Pastarpināti iegūta informācija liecina, ka M. Bondars kritiski vērtē RP sabiedriskās attiecības, darba organizāciju, kā arī atsevišķu ministru darbību, ar to vispirms domāts vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs. M. Bondars pat varētu ieteikt partijai izraudzīties citu kandidātu šim amatam, neapšaubot to, ka E. Sprūdžs būtu labs Saeimas deputāts – mandātu viņš ir nolicis tikai uz pilnvaru laiku valdībā. Ierosinot diskusiju par E. Sprūdža piemērotību amatam, M. Bondars gan riskētu iegūt sev nelabvēļus, jo partijā ir cilvēki, kas atzinīgi vērtē vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra darbību.

E. Sprūdžs ir atstādinājis no Ventspils domes priekšsēdētāja pienākumu veikšanas Aivaru Lembergu. Taču viņš arī daudz laika veltījis, taisnojoties par saviem neveiklajiem izteikumiem, piemēram, par zvērkopes Velgas Vītolas attieksmi pret lāčiem. No pašvaldību vadītāju teiktā izriet, ka ministra lielākā problēma ir nevis nepārdomātie izteikumi, bet tas, ka viņam nav pietiekama kontakta ar ministrijas speciālistiem un, tiekoties ar vietējiem līderiem, viņš nespēj kompetenti atbildēt uz jautājumiem, lai gan ministrijas darbinieku rīcībā ir nepieciešamā informācija. Ar E. Sprūdžu Dienai svētdien sazināties neizdevās.

M. Bondara iesaistīšanās RP nevarētu vienaldzīgus atstāt arī koalīcijas partnerus – jo īpaši Vienotību, kurai tad būtu grūtāk apspēlēt RP. Ir pat izskanējis, ka pārmaiņas RP varētu mudināt Vienotību valdībā RP nomainīt pret Zaļo un Zemnieku savienību, kas gan neizklausās ticami, jo radītu šķelšanos pašā Vienotībā. Arī Vienotības frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis svētdien Dienai apgalvoja, ka nav pamata runāt par izmaiņām koalīcijas sastāvā. Uz vaicāto, vai līdz ar M. Bondara ienākšanu politikā konstruktīvāks varētu kļūt arī valdības un RP darbs tajā, Dz. Zaķis atbildēja šauboties, jo līdz šim esot dzirdēts, ka RP noskaņota strādāt agresīvāk, bet – ne konstruktīvāk. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

"Stūra mājas" ekspozīciju apmeklētājiem neslēgs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlaboš...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas