Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bordānam arī būs savs kandidātu saraksts

Bijušā tieslietu ministra Jāņa Bordāna vadītā Jaunā konservatīvā partija (JKP) startēs Saeimas vēlēšanās ar atsevišķu sarakstu. Pēc sarunām ar citiem politiskajiem spēkiem tādu lēmumu šonedēļ pieņēmusi partijas valde, kuras priekšsēdētājs Bordāns Dienai paskaidroja, ka partijai ir būtiskas nacionāli konservatīvās vērtības un sava pozīcija, kas orientēta uz jaunu politisko kultūru. Var secināt, ka sabiedrotos šīs politikas īstenošanā nav izdevies atrast.

Pēc tam, kad pēc neveiksmīgajām sarunām ar partiju Latvijas attīstībai atsevišķu sarakstu nolēma vēlēšanās pieteikt arī Latvijas Reģionu apvienība, vēl notika partiju savstarpējās sarunas arī ar Bordāna vadīto spēku. Pieredzējušie politiķi gan uzreiz norādīja, ka tik īsā laikā partiju apvienību vairs izveidot nav iespējams. Tas nozīmētu, ka vienam politiskajam spēkam būtu otra sarakstā jādeleģē savi biedri, kas nevienam nav bijis pa prātam.

JKP līderis Bordāns uzsvēra, ka šis nav vienu vēlēšanu projekts. Var noprast, ka partija rēķinās arī ar iespēju, ka Saeimā varētu neiekļūt. Tikmēr politiskajos kuluāros runā, ka JKP mērķis varētu būt atņemt dažus procentus atbalstītāju Nacionālajai apvienībai Visu Latvijai!-TB/LNNK. Bordāns, kurš bijis tās biedrs, savukārt saka, ka vēlas piedāvāt alternatīvu izvēli tiem, kuri negrib balsot par tagadējām varas partijām. Pēc bijušo politikas veterānu Aināra Šlesera un Aigara Kalvīša paziņojuma par vēlmi atgriezties Bordānam vēl jo svarīgāk šķiet nākt ar jaunās politikas piedāvājumu.

Plašāk lasiet Ināras Egles rakstā Bordānam arī būs savs kandidātu saraksts trešdienas, 9.jūlija, laikraksta Diena 7.lpp.!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas