Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Bordāns apgalvo, ka partneriem par nākamās valdības prioritātēm domstarpību neesot

Starp jaunās valdības prioritātēm būs arī pārmaiņas veselības nozarē un finanšu stabilitāte, pirmdien preses konferencē sacīja nominētais premjera amata kandidāts, Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līderis Jānis Bordāns.

Bordāns uzsvēra, ka kopumā pašlaik ir vienošanās par astoņām prioritātēm. Starp tām viņš minēja tiesiskumu, obligātās iepirkuma komponentes (OIK) problēmas risinājumu, sociālās nevienlīdzības mazināšanu, izglītību, pārmaiņas veselības jomā, demogrāfijas jautājumi, administratīvi teritoriālo reformu, kā arī finanšu stabilitāti un drošību.

Bordāns uzsvēra, ka pirmdien pirmo reizi tikšanās notikusi piecu partneru sastāvā. Politiķi apsprieda valdības deklarācijas plānu, un

partneriem nebija atšķirīgu viedokļu par prioritātēm, bet par "tehniskiem jautājumiem", apgalvoja Bordāns.

JKP līderis skaidroja, ka potenciāliem partneriem gan bijuši iebildumi par vairākiem valdības darba plāna punktiem, tai skaitā valodas lietojumu augstskolās un pilsonības piešķiršanu Latvijā dzimušajiem nepilsoņu bērniem.

Premjera amata kandidāts pagaidām neatklāja piedāvājumu par atbildības jomu sadalījumu jaunajā valdībā, skaidrojot, ka par to vēl turpināsies diskusijas.

Nākamā tikšanās partijām paredzēta otrdien, 13. novembrī.

Kā ziņots, pašlaik valdības veidošanas sarunās ir iesaistīti pieci politiskie spēki - JKP, KPV LV, Attīstībai/Par!, Nacionālā apvienība un Jaunā Vienotība. Pagaidām Bordānam un viņa potenciālajai valdībai atbalstu paudusi tikai KPV LV, savukārt Jaunā Vienotība to būtu gatava atbalstīt ar vairākiem nosacījumiem - ja JKP būtu skaidrs parlamenta vairākuma atbalsts un visi partneri vienotos par darāmajiem darbiem. Tāpat Jaunā Vienotība valdībā vēlētos uzņemties pārraudzību vismaz par divām sfērām. 

Top komentāri

ļuļa
ļ
nu fantastiski - jaunā vienotība grib atblidēt par VISMAZ divām sfērām. vismaz divām. a kāpēc ne uzreiz par astoņām? viņiem tak akurāt astoņas vietas iekritušas. bet ja nopietni - nekaunība vienkārši apbrīnojama. knapi tikuši saeimā, bet vēl prasības uzstāda. nevar un nevar samierināties ar to, ka no siles atgrūsti, sivēnu banda.
barikādes.
b
Latvija tikai pateicoties barikādēm šodien ir brīva ! Bet tie vecie barikāžu vīri tomēr ar katru gadu paliek nespēcīgāki . Daudziem noviņiem šodien jau ir pat vajadzīgi tehniskie palīglīdzekļi ,protams ar ārstu apstirinājjumu >pat elektrskie skūteri ! Bet es ceru ka Vaivaru tehnisko palīglīdzekļu centrā Rīgā arī strādā Latvijas patrioti ! Un viņiem nebūs nekādas grūtības dabūt barikāžu dalībnieku sarakstu . Silti palūgtu paskatīties savos sarakstos uz tiem skūterim un salīdzināt ar barikāžu dalībiekiem ! Latvija svin 100 ! NEGULIET !
Bordān sapgalvo?
B
Nu, lai apgalvo: Politiķi var apgalvot visu ko-pat to ka viņi te ir Dieva vietā....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas