Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Bordāns konkrēti neatbild, vai būtu gatavs strādāt Gobzema valdībā

Taujāts, vai viņa pārstāvētā Jaunā konservatīvā partija (JKP) būtu gatava iesaistīties valdības darbā, ja valdību veidot tiktu aicināts KPV LV premjera amata kandidāts Aldis Gobzems, Jānis Bordāns sarunā Latvijas Radio konkrētu atbildi nesniedza, vien norādīja, ka JKP tuvāko dienu laikā izstrādās sarunu vešanas plānu. "Tad arī izkristalizēsies, kas ir labākais sabiedrībai," norādīja Bordāns.

"JKP ir skaidra programma, esam tajā ierakstījuši mūsu ministru vārdus. Šie ministri šodien savā starpā apspriedīsies un kopā ar visiem partijas biedriem nāks klajā ar uz mūsu partiju orientētu piedāvājumu citām partijām. Domāju, ka šajā sarunu gaitā arī noskaidrosies, kas ir tas Latvijai labākais modelis," izteicās Bordāns. 

Jāatzīmē, ka KPV LV vēlēšanās saņēma nedaudz lielāku vēlētāju atbalstu nekā JKP, tomēr mandātu skaits abām partijām Saeimā būs vienāds - 16. Taujāts, kāpēc, par spīti nedaudz mazākajam atbalstam, valdības veidošanu vajadzētu uzticēt JKP, nevis KPV LV, Bordāns norādīja: "Es domāju, ka šeit nevajadzētu rīkot tādu konkursu par to, kurš ir labāks. JKP ir labs piedāvājums, mūsu biedrus arī pazīst - gan tos, kuri ir nosauktie ministri, gan mani. Domāju, esmu diezgan labi pazīstams Latvijas sabiedrībā, manas stiprās un vājās puses visi zina. Sāksim ar to, ka izstrādāsim savu sarunu vešanas plānu un piedāvājumu visiem."

Pagaidām JKP nevienu politisko spēku divpusējās sarunās neesot uzrunājusi - vispirms esot jāizstrādā minētais sarunu vešanas plāns.

Bordāns neizslēdz arī plašu koalīciju ar sešiem politiskajiem spēkiem un norāda, ka to nevajadzētu uztvert kā kaut ko sliktu vai nenormālu. "Ziniet, kad biju tieslietu ministrs, tad mani kolēģi Somijā strādāja tieši tā - ar sešām partijām valdībā. Neatceros, ka viņi par to būtu satraukušies. Latvijā arī ir tādas tradīcijas veidot koalīcijas. Tas nav nekāds jaunums. Esmu cilvēks, kas prot strādāt, meklējot risinājumus. Prot atrast kopīgās lietas, kas ir partijām, kopīgās lietas, kas interesē sabiedrību. Mani nebaida sēdēt pie galda ar saprātīgiem cilvēkiem, lai cik viņi nebūtu."

Jāatgādina, ka Jaunā konservatīvā partija 13. Saeimas vēlēšanās ieguva 13,59% vēlētāju atbalstu - par JKP sarakstu nobalsoja 114694 cilvēki. Tādējādi JKP Saeimā tiks pie 16 mandātiem, tikpat arī KPV LV, kamēr vēlēšanu līdere ir Saskaņa ar 19,80% atbalstu un 23 mandātiem. 

Saeimā ar 13 mandātiem katra iekļuva arī Nacionālā apvienība un Attīstībai/Par!, kamēr pašreizējā premjera partija ieguva vien 11 mandātus. Jauno Vienotību 13. Saeimas sasaukumā pārstāvēs astoņi parlamentārieši.

Top komentāri

tvskatītājs
t
Gobzemam vai nu jāiemācās savaldību vai arī premjera krēsls jāatdod Bordānam .Tik nesavaldīgs premjers visu valsti var pad irst /skatīt TV Nekā perssonīga/
Bordānu par premjeru!
B
manuprāt labāku premjeru par Bordānu neatrast , suņbūdas premjers nevar būt , jo dikti liekas apvainoti vēlēšanu zaudējumā tāda valdība , žurnālisti vainīgi un vēl nezkas, Latvijai neko labu nedos
interesanti
i
Gobzems pagaidām izskatās, kā tas balodis, kurš sauca;protu, protu, bet beigās iznāca čušs. Bordāns ir bijis ministrs, Gobzems tikai runātājs!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas