Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bordāns uzstāj: ZZS nav vietas Gobzema valdības modelī

Jaunā konservatīvā partija (JKP) no savas sarkanās līnijas pret ZZS neatkāpsies un uzsvēra, ka sarunas ir gatava turpināt ar Nacionālo apvienību Visu Latvijai!-TB/LNNK (NA), Jauno Vienotību un KPV LV, paziņojumā medijiem ceturtdienas rītā norādīja JKP līderis Jānis Bordāns, kura mēģinājums sastādīt Ministru kabinetu vēl pirms Alda Gobzema beidzās ar neveiksmi.

Jau sākotnēji, JKP biedru sapulcē mēs esam stingri definējuši, ka gadījumos, ja tas būs matemātiski iespējams, mēs atbalstīsim jaunās koalīcijas izveidi bez partiju Saskaņas un Zaļo zemnieku savienības piedalīšanās, un pie šiem principiem mēs esam stingri turējušies," uzsver Bordāns.

Viņš partijas vārdā nodēvēja Saskaņu par pretvalstisku spēku, kura nereti darbojas citu valstu interesēs, nevis Latvijas un tās iedzīvotāju interesēs, savukārt ZZS Bordāns nodēvēja par visspilgtāko piemēru līdzšinējai politikas videi, kas esot "duļķaina un nesaprotama".

"Zaļo un zemnieku savienību visspilgtāk raksturo nepildītie budžeta solījumi medicīnas darbiniekiem, pēkšņi "aizmirstie" policisti un ugunsdzēsēji. ZZS valdīšanas laikā Latvija ir ieguvusi reputāciju kā netīrās naudas atmazgāšanas lielvalsts, un Saeimas deputātus tauta uztver kā degvielas zagļus un kompensāciju izkrāpējus," Bordāns nepakautrējās politiskajiem konkurentiem veltīt asus vārdus un pauda pārliecību, ka Gobzems atbalstīs JKP pozīciju, proti, ka "šādai politikai jāsaka skaidrs "nē"".

JKP pauda gatavību turpināt sarunas četru partiju starpā un "kā labas gribas žestu" pauda gatavību divus ministru portfeļus - zemkopības un aizsardzības -, kas paliktu brīvi, ja no Gobzema valdības modeļa izslēgtu ZZS, atvēlēt citu partiju pārstāvjiem.

Zīmīgi, ka ceturtdienas rītā Gobzems intervijā Latvijas Televīzijas Rīta Panorāmai norādīja, ka viņa valdību šobrīd var torpedēt tikai JKP.

Jau vēstīts, ka Gobzems balsot par savas valdības apstiprināšanu parlamentu varētu aicināt vai nu piektdien vai pirmdien. Četru partiju sastāvā - KPV LV, JKP, NA un JV - koalīcijai būtu neliels vairākums, proti, 53 balsis.

Top komentāri

Jūrmalā ZZS un Saskaņa ir vienoti
J
Jo tā ir ērtāk šeptēties ar pašvaldības mantu
Reņģēdājs
R
Nu JKP jau neko jaunu neizdomā, - to pašu "sarkano līnija"pret trubas zemniekiem. Bet stipendiāti no NA negrib atteikties no projekta par jebkuru cenu ievilkt ZZS, - pat ne par ministra amatu caurkritušajam Parādniekam.
Sanitārs
S
JKP ir beidzot pateicis ilgi gaidīto pamatojumu, kāpēc nē valdībai ar ZZS. Vismaz ir kāda skaidrība, citādi gaisā (sabiedrībā) karājās tikai viena nepatika pret Ventspils valdnieku. Šeit, nu, viss ir kompakti.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas