Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Brigmanis: Ir skaidri un gaiši jāpasaka, ka ir tāda nostāja - pret Lembergu

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis uzskata, ka nevajag jaunās koalīcijas veidotājiem mānīt daļu sabiedrības, dodot signālus, ka ZZS kaut kādā veidā varētu tikt piesaistīta valdībai. "Ir skaidri un gaiši jāpasaka, ka ir tāda nostāja - pret Lembergu," intervijā laikrakstam Diena saka A.Brigmanis.

"Vismaz pirmajā posmā mēs tur nebūsim," atbildēja A.Brigmanis uz jautājumu, vai viņš pieļauj iespēju, ka ZZS kaut kādā formā pievienosies jaunveidojamās valdības koalīcijai. 

"Domāju, ka nevajag koalīcijas veidotājiem mānīt daļu sabiedrības, dodot signālus, ka ZZS kaut kādā veidā varētu tikt piesaistīta valdībai. Ir skaidri un gaiši jāpasaka, ka ir tāda nostāja - pret Lembergu. Es nezinu, ar ko Lembergs viņus visus tā ir nobiedējis, bet tāda nostāja ir. Turklāt ir Zatlera faktors. Cik mēs ar viņu Saeimā tiekamies un runājamies, mums nav nekādu problēmu ar viņu komunicēt. Savukārt Zatleram pret Lembergu ir kaut kāds iekšējs aizvainojums. Kamēr Zatlera un Lemberga attiecības netiks kaut kādā veidā atrisinātas, no Zatlera puses būs šis nepārprotamais pret. Savukārt, kamēr Dombrovskis turēsies pie Zatlera svārku stērbeles, nekāda citāda risinājuma attiecībās ar ZZS nebūs. Būsim reālisti - 56 balsis viņiem," norādīja A.Brigmanis.

Jautāts, vai bezpartijisks zemkopības ministrs, kas pieņemams ZZS, nebūtu zināma sadarbības forma ar Dombrovska valdību, A.Brigmanis uzsver: "Lai par šo lietu mēs vispār varētu spriest, ir jābūt ļoti precīzam, oficiālam, publiskam uzaicinājumam par to runāt. Tāda nav. Mēs esam sapratuši, ka viss pārējais par šo jautājumu ir tāda parunāšana pie tējas tases. Ja šāds priekšlikums par zemkopības ministru no Dombrovska puses izskanēs, tad tas tiks ļoti rūpīgi vētīts, lemts un spriests frakcijā kopā ar valdi."

A.Brigmanis prognozē, ka valdību apstiprinās ar tām pašām balsīm, par kurām tiek domāts. "Vienojošais elements jaunajā koalīcijā ir viens - tas ir Lembergs. Tātad pret Lembergu - pret to jau viņi nobalsos. Tālāk profesionālā valdības rīcība būs ļoti zemā līmenī, jo, ja tā ir veidota tikai ar šādu nožēlojamu motivāciju, diez vai tur kaut kas labs var būt."

"Nekad neesmu uzskatījis, ka man kaut kādā veidā būtu Zatleram jāpiekāpjas. Kāpēc man būtu viņa sarkanās līnijas jādzēš? Ja Zatlers pats savā prātā tādas ir iezīmējis, lai viņš dzīvo savu dzīvi ar tām sarkanajām līnijām - redzēs, pie kā tā dzīve viņu novedīs. Domāju, ka tas ir glupāk par glupu, jo Lembergs ir skaidri pateicis, ka viņš distancējas no šīs valdības veidošanas, no darba šajā valdībā vispār. Lembergs te nekur nepiedalās, viņa te nekur nav. Tās ir tīri Zatlera personiskās ambīcijas - viņš nav kaut kur pārvēlēts un viņš ir sev atradis vaininieku, kāpēc viņš nav pārvēlēts. Tas ir tik muļķīgi. Politikā visnepareizākais notiek tad, kad attiecības aiziet ļoti dziļā personiskā naidā," sacīja A.Brigmanis.

Pilnu interviju lasiet laikraksta Diena piektdienas numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas