Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Brigmanis: Jāvaicā, vai Saskaņas deputāti maz zina gan valodas, gan "dzīves alfabētu"

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis šaubās, vai partijas Saskaņa deputāti maz zina ne tikai valsts valodas alfabētu, bet arī "dzīves alfabētu".

Tā Brigmanis aģentūrai LETA komentēja Saskaņas priekšsēdētāja Nila Ušakova izteikumus partijas kongresā par labējo partiju pārstāvju analfabētismu.

Brigmanis norādīja, ka Saskaņai būtu jāparāda, ka šis politiskais spēks pārzina arī "dzīves alfabētu" jeb zināšanas valsts vadīšanā, ekonomikā, izglītībā un citās jomās. Pilsētu pārvaldīšana, kurās Saskaņa ir pie varas, par to neliecina, norādīja ZZS līderis.

Politiķis uzsvēra, ka Saskaņai "nespīd" nekāda uzvara pašvaldību vēlēšanās, jo "augstāk par savu galvu neuzlēksi", un šīs partijas pozitīvie paredzējumi jāvērtē kā politiskā retorika. Brigmanis nešaubās, ka ZZS uzvarēs pašvaldību vēlēšanās, pārspējot jau iepriekšējo vēlēšanu labos rezultātus.

Attiecībā uz opozīcijas partijas priekšsēdētāja vietnieka Jāņa Urbanoviča izteikumiem, ka viņam "besī ārā" pašreizējā vara, ZZS Saeimas frakcijas vadītājs pauda, ka "pie labākās gribas nevaram palīdzēt", ja kādam ir tik liels satraukums. Kā risinājumu Brigmanis ieteica Urbanovičam iedzert medikamentu Herbastress.

Brigmanis Saskaņas kongresā izskanējušās skaļās frāzes salīdzināja ar teicienu "tukša muca tālu skan". Viņš norādīja, ka necentīsies tās pārspēt, ļaujot opozīcijas partijai dzīvot savā iluzorajā pārliecībā. Šāda veida ilūzijas esot kaitīgas, taču politiķis nevar šim politiskajam spēkam "liegt to prieku" tās saglabāt.

Kā ziņots, Ušakovs kongresā sacīja, ka pašlaik pasaulē ir sarežģīts laiks, bet Latvijā pie varas ir "analfabēti no labējām partijām". Uzrunājot kongresa dalībniekus, Ušakovs teica, ka pirms gada viņš runāja par "labējās varas stagnāciju", bet pašlaik jau var runāt par "labējās varas degradāciju".

Viņš kritizēja valdošās partijas, paužot, ka minimālo algu paredzēts palielināt vien par 10 eiro, tomēr vienlaikus elektroenerģijas cenas pieaug. Politiķis kritizēja pedagogu atalgojuma reformu, atgādināja par bankas Citadele pārdošanu.

Savukārt Urbanovičs teica, ka pašreizējā vara ir korumpēta un neprofesionāla. Tā Urbanoviču jau sen "besī ārā". Viņaprāt, Saskaņai vajadzētu pārtapt par platformu sabiedriskām kustībām, arodbiedrībām un citiem, kas deleģētu savus cilvēkus politiskā spēka sarakstiem vēlēšanās.

Partijas Saskaņa kongresā sestdien politiskā spēka pārstāvji runās pauda pārliecību par uzvaru nākamgad paredzētajās pašvaldību vēlēšanās, kritizēja valdošo koalīciju, bet pašvaldību domju pārstāvji uzskaitīja paveikto.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas