Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +23 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 28. maijs
Vilhelms, Vilis

Brigmanis noliedz, ka nesaskaņas Rojā radītas Saeimas vēlēšanu dēļ

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns (TP), pieļauj, ka Rojas novadā notiekošās nesaskaņas varētu būt saistītas ar Saeimas vēlēšanu tuvošanos un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) vēlmi gūt popularitāti vietējo iedzīvotāju vidū. Šādu viedokli pauda viņa preses pārstāve Dace Kārkliņa. ZZS Saeimas frakcijas vadītājs gan to kategoriski noliedz, tomēr paredz, ka arī vairāki citi pagasti varētu pieprasīt pārskatīt esošo novadu robežas. Tāpat partija aicinās ministriju sagatavot likumu, kas ļautu Mērsragam atdalīties no Rojas.

Ja iedzīvotāji sūdzas par slikto pakalpojumu kvalitāti Mērsragā, tā ir Rojas novada domes vadības vaina, jo tā nav izpratusi, kā jāsaimnieko pašvaldībā, norāda Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija. Jau ziņots, ka vairāk nekā 300 no 2019 Mērsraga iedzīvotājiem sapulcē sestdien nobalsoja par pagasta atdalīšanos no Rojas novada. D. Kārkliņa atgādina, ka Mērsrags no Rojas var atdalīties tikai tad, ja par to atsevišķi lemj Saeima, jo Mērsraga pagasts neatbilst novada izveidošanas kritērijiem, un Roja viena pati bez Mērsraga arī nē. Ministrijas pārstāve arī noraida apgalvojumu, ka pirms pusotra gada novads izveidojies piespiedu kārtā. «Tas bija abu pagastu lēmums. Ir vairāki citi novadi, kur pagasti līdz pēdējam brīdim stīvējās pretī, un novadu izveidoja tikai ar Saeimas lēmumu. Šis nav tas gadījums,» norādīja D.Kārkliņa.

To gan kategoriski noraida ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis, atzīstot, ka Rojas novada domes priekšsēdētājs Jānis Žoluds gan ir ZZS biedrs, taču apgalvojot, ka politika šajā konfliktā neesot iejaukta. «Brīvību Rojai un Mērsragam! Jo ātrāk jo labāk. Ko Tautas partija domāja ar šo reformu, kad sabāza pagastus kopā? Ar to bija jārēķinās, mēs brīdinājām, ka reforma ir aplama!» pauda A.Brigmanis, paredzot, ka arī vairāki citi pagasti varētu pieprasīt neatkarību no novadiem. ZZS grasās rosināt norāda Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai pēc iespējas ātrāk sagatavot likumprojektu, kas ļautu abiem pagastiem atdalīties.

Taču Rojas novada vadība joprojām neuzņemas prognozēt, kā situācija attīstīsies. «Tas nav tik vienkārši, visas Latvijas virzība tomēr bija uz reformu. Jāpārrunā sekas, kas notiks ar tiem 200 tūkstošiem latu, ko piešķīra apvienošanās laikā, jo nauda ir jau ieguldīta infrastruktūrā. Reformas tika sāktas laikā, kad novadu vadīja bijušais Mērsraga domes priekšsēdētājs, tagad viņš ar domubiedriem organizē parakstu vākšanu, lai arī saka, ka tā ir iedzīvotāju iniciatīva,» izteicās J.Žoluds, kurš neizpauda, kā pats balsos ārkārtas domes sēdē, ja tāda tiks sasaukta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas