Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 28. maijs
Vilhelms, Vilis

Brigmanis: Ticamāk, ka ZZS pēc vēlēšanām izvēlēsies, ar ko veidot valdību

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis uzskata, ka _Pilsoniskās savienības _līdera Ģirta Valda Kristovska izturēšanās un retorika ir "dziļi pārspīlēta potenciālā varēšana", jo pēc vēlēšanām ZZS, visticamāk, noteiks, ar ko veidot valdību.

A. Brigmanis intervijā Latvijas Avīzei kritizē Pilsoniskās savienības līdera Ģirta Valda Kristovska izteikumus intervijās par iespējamo koalīciju pēc Saeimas vēlēšanām un potenciālajiem partneriem. "No Kristovska varēja saprast, ka pieņemamākais variants būtu ZZS. Tas nāca ar dziļu nopūtu, ka būšot tā kā jāsēžas un ar tiem "zemniekiem" jārunā. Tāda nepatīkama, bet neizbēgama realitāte. Šeit Kristovska kungs dziļi pārspīlē savu potenciālo varēšanu. Ticamāk, ka jautājums būs par to, ar ko ZZS gribēs veidot jauno valdību," pārliecināts A. Brigmanis.

Tomēr arī viņš atbalsta Kristovska partijas biedres Annas Seiles domas, ka jaunveidojamai Vienotībai pēc vēlēšanām būtu jāturas kopā ar ZZS. Seiles kundzes izkārtojumu es varu tikai atbalstīt. Lai mēs bez šaubīšanās arī pēc vēlēšanām ietu kopā, es dažus politiķus aicinātu tomēr izbeigt muļķīgo retoriku," pamāca A. Brigmanis. Arī sadarbību ar premjeru Valdi Dombrovski (JL) viņš devēkā kā labāko sadarbību, kādu var vēlēties, bet ar retoriku paspīd gandrīz vai Kristovskis vienīgais, turklāt netieši atzīdams, ka kopā būs jāstrādā.

Žurnālists gan aizrāda, ka Kristovskim bijis pamats apvainoties, jo Aivars Lembergs Vienotību nosaucis par vecu konservu bundžu. Intervijā portālam Diena.lv A. Lembergs izteicās, ka jaunveidojamais spēks ir "pārbēdzēju, dezertieru un kangaru apvienība, kuri sevi cenšas uzdot kā jaunu politisku spēku". A. Brigmanis intervijā taisnojas, ka "šo apzīmējumu nelietoja Zemnieku savienība" un norobežojas no apsūdzētā Ventspils mēra izteikumiem.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas