Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Brigmanis: ZZS sarunās par nozaru sadalījumu "tabu tematu" nebūs

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ministru amata kandidātus izvērtēs pēc ārkārtas vēlēšanās iegūtajiem plusiem un svītrojumiem, aģentūrai BNS sacīja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis. Pēc viņa teiktā, ZZS būs gatava sarunām par nozaru sadalījumu un "tabu tematu" nebūs.Brigmanis norādīja, ka sabiedrības aptaujas liecinot, ka zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un Raimonds Vējonis, kas vada Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, bauda popularitāti, uzticība esot arī labklājības ministrei Ilonai Jurševskai un izglītības ministram Rolandam Brokam.

"Ir cilvēki, ko mēs varētu pateikt līdz vēlēšanām, bet ir cilvēki, kuru tālākā virzība būs atkarīga no tā, kā sabiedrība viņus novērtēs vēlēšanās. Lai neiznāk tā, ka nominējam ministrus, par kuriem domājam, ka viņi ir labi, bet tauta viņiem nav uzticējusies, kāds ir palicis dziļos mīnusos kādā vēlēšanu apgabalā. Mēs nevēlamies tā kļūdīties kā "Vienotība" ar Lindu Mūrnicei," uzsvēra Brigmanis.Viņš minēja, ka ZZS pašreizējo vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Vējoni varētu virzīt kādam citam amatam. "Domāju, ka viņš varētu būt labs ārlietu ministrs," klāstīja Brigmanis.Vējonis ziņu aģentūrai BNS ar preses sekretāres Maijas Pētermanes starpniecību apliecināja, ka viņa sirdslieta ir vide, taču, "ja būs situācija un vajadzības, tad jaunie izaicinājumi varētu tikt pieņemti, rūpīgi izvērtējot visus par un pret".Brigmanis arī apliecina, ka pēc vēlēšanām sarunās par jaunās valdības veidošanu un nozarēm ZZS nebūšot nekādu tabu lietu."Nekādu tabu lietu nav. Arī mums ir labi cilvēki finanšu, ekonomikas un kultūras jomā," viņš pastāstīja, komentējot "Vienotības" premjera amata kandidāta Valda Dombrovska minēto, ka labs kandidāts vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatā varētu būt bijušais Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis.Jau ziņots, ka Dombrovskis trešdien LNT raidījumā izteicās, ka "Vienotība" jaunajā valdībā būtu gatava uzņemties atbildību arī par līdz šim citu partiju pārziņā esošām jomām, piemēram, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, tās vadītāja amatā virzot Lāčplēsi. Dombrovskis norādīja, ka pagaidām šie jautājumi gan vēl nav diskutēti apvienības valdē, tomēr tas tuvākajā laikā tikšot darīts un arī "Vienotība" nāks klajā ar saviem ministru amata kandidātiem. Lielu pārsteigumu gan tur nebūšot.11.Saeimas vēlēšanas notiks 17.septembrī un tajās startēs 13 politiskie spēki.Pēc aģentūras BNS pasūtījuma veiktā " Latvijas Faktu" aptauja liecina, ka augustā politisko spēku reitingu līderi joprojām ir "Saskaņas centrs" (SC) un Zatlera Reformu partija (ZRP), savukārt nedaudz pieaudzis atbalsts "Vienotībai" un Nacionālajai apvienībai.Saskaņā ar augustā veiktās aptaujas datiem par SC patlaban balsotu 18,1% Latvijas pilsoņu, salīdzinājumam jūlijā – 17,5%, savukārt par ZRP balsotu 17,3% vēlētāju, jūlijā – 17,5%. "Vienotībai" augustā nedaudz palielinājies iedzīvotāju atbalsts, proti, ja jūlijā par šo politisko spēku balsotu 8,7%, tad augustā – 10,4% vēlētāju. Arī Nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK augustā pieaudzis reitings – 7,6%, salīdzinājumam jūlijā – 6,3%.Piecu procentu barjeru vēl pārvar tikai Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kurai augustā bija 8,5% vēlētāju atbalsts, jūlijā – 8,1%.Pārējiem politiskajiem spēkiem ir mazāk nekā 2% vēlētāju atbalsts.Aptauja notika no 11. līdz 20.augustam, aptaujājot 1002 Latvijas pilsoņus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas