Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Briškens: AS nenoteiktība ir valstiski bezatbildīga varas spēle

Apvienotā saraksta (AS) nenoteiktība ir valstiski bezatbildīga varas spēle, aģentūrai LETA pauda Progresīvo Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Kaspars Briškens.

Viņš sacīja, ka AS bieži piesauc drošības argumentus, bet partiju apvienības nenoteiktība kaitē Latvijai ilgtermiņā attiecībā uz drošību, ekonomikas konkurētspēju un daudziem citiem jautājumiem.

"Ja politiku uztver kā kāršu spēli un tikai cīņu par savu politisko pašlabumu, tad skaidrs, ka valsts prioritātes aiziet otrajā plānā," sacīja Briškens, norādot, ka AS vilcināšanās neesot saistīta ar vairāk laika iegūšanu, lai precīzāk vienotos par izdarāmajiem darbiem, bet tā ir klasiska polittehnoloģiska spēle, lai stiprinātu savu ietekmi un nosargātu savus krēslus.

Pēc Briškena vārdiem, nekur nav pazudusi AS un Nacionālās apvienības (NA) savstarpēji koordinēta cīņa par krēsliem, un sabloķēšanās esot bijusi raksturīga faktiski no 14.Saeimas sākuma, apgalvoja politiķis.

"Progresīvie" šodien dosies uz Ministru prezidenta amata kandidātes Evikas Siliņas (JV) organizētajām oficiālajām partiju sarunām, apstiprināja Briškens.

Kā ziņots, JV virzītā Ministru prezidenta amata kandidāte Siliņa šodien uz četru partiju koalīcijas izveidošanas sarunām aicinājusi ZZS, AS un "Progresīvo" pārstāvjus, tomēr AS uz sarunām doties neplāno.

Siliņa vēlas izveidot valdību no šīm partijām, savukārt AS vēlas saglabāt esošo koalīciju, kurā strādā JV, AS un Nacionālā apvienība (NA), ZZS varot tikt piepulcēta tikai uz stingriem nosacījumiem, bet "Progresīvos" AS piedāvā atstāt ārpus koalīcijas. Līdzīgu pozīciju uztur arī NA, kurus gan Siliņa uz oficiālajām sarunām vairs nav aicinājusi.

Savukārt ZZS un "Progresīvo" politiķi līdz šim dažādas "sarkanās līnijas" sadarbībai ar citiem politiskajiem spēkiem ir centušies nevilkt, pieļaujot darbu gan piecu partiju koalīcijā, gan četru partiju valdības modelī, gan arī tikai trīs partiju variantā, kad kopā strādātu JV, ZZS un "Progresīvie", Saeimā balstoties uz 52 deputātu balsu atbalstu.

Saeimā JV ir 26 deputātu vietas, ZZS - 16, bet "Progresīvajiem" - 10 mandāti, kas kopā iespējamās jaunās valdības tā dēvētajam kodolam dod 52 balsis jeb minimālu vairākumu. AS ir 15 parlamentārieši un NA - 13 deputātu vietas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas