Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Broks: iespējams, īstenosim solidāru budžeta vietu samazinājumu visās studiju nozarēs

Budžetu vietu skaita samazinājumu, iespējams, īstenos solidāri visās studiju nozarēs, par budžeta konsolidācijas pasākumiem izglītības jomā LTV raidījumā 100. pants trešdienas vakarā sacīja Izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks (ZZS).

Tas nozīmē, ka mazāk budžeta vietu būs ne tikai sociālo zinātņu programmās, bet arī, piemēram, inženierzinātnēs. “Šobrīd notiek diskusijas par šo jautājumu, galīgais lēmums vēl nav pieņemts,” skaidroja ministrs.

Šādu lēmumu atbalstīja Augstākās izglītības padomes priekšsēdētājs Jānis Vētra, kurš norādīja – 2010. gadā no visu studentu kopskaita 12% bija sociālo zinātņu studenti, bet 88% studēja citās izglītības programmās. “Visu absorbēt ar sociālo zinātņu programmu budžetu vietām nevar, tas ir skaidrs,” teica J.Vētra.

Budžetu vietu skaita samazinājums attieksies uz augstāko izglītības iestāžu pirmo kursu studentiem, kuri mācības sāks septembrī, apgalvoja R.Broks.

“Šis samazinājums netiks īstenots uz tiem studentiem, kuri studē jau šobrīd,” piebilda R.Broks. Izglītības un zinātnes ministrs apgalvoja, ka iepriekš samazināja budžeta vietu izmaksas, atstājot skaitu tādu pašu. Patlaban tas vairs neesot iespējams.

Rektoru padomes priekšsēdētājs Arvīds Barševskis skaidroja, ka finansējuma samazināšana izglītības nozarē “ne pie kā laba nenovedīs”, jo “jebkura budžetu vietu griešana veicina jauniešu aizbraukšanu no valsts”.

R.Broks raidījuma laikā atklāja, ka patlaban neesot citu alternatīvu, kur rast nepieciešamo līdzekļu samazinājumu.

Jau ziņots, ka valdība ir nolēmusi samazināt valsts apmaksāto studiju vietu skaitu augstskolās, kurās tiek realizētas dublējošas programmas, tādējādi ietaupot Izglītības un zinātnes ministrijas budžetā 600 000 latu un Kultūras ministrijas budžetā 400 000 latu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas