Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Burovs atzīst, ka Rīgas domē viņam nav vienotas komandas

Neraugoties uz to, ka kopš ievēlēšanas amatā pagājis jau vairāk nekā mēnesis, Rīgas domes priekšsēdētājam Oļegam Burovam (GKR) joprojām nav izdevies izveidot vienotu darba komandu, šodien žurnālistiem atzina pats Burovs.

Jau vēstīts, ka Rīgas domes koalīcijas partiju - Saskaņa un Gods kalpot Rīgai! - vidū varētu būt izveidojušās jaunas domstarpības, jo aizvadītās nedēļas laikā kvoruma trūkuma dēļ komitejās neizdevās pieņemt vairākus būtiskus lēmumus.

Pagājušajā nedēļā sēdes neapmeklēja virkne Saskaņas deputātu un neoficiāli pat izskanēja bažas par vēl vienu iespējamu šķelšanos partijas vidū. Proti, izskanēja versijas, ka no partijas varētu "atdalīties" vēl trīs domnieki - Sandris Bergmanis, Igors Kuzmuks un Jefimijs Klementjevs.

Šodien gan koalīcijas deputāti domes sēdē bija pilnā sastāvā un darba kārtības jautājumi tika atbalstīti vienbalsīgi.

Deputāts Bergmanis izskanējušās baumas par partijas šķelšanos žurnālistiem noliedza. "Visiem deputātiem bija attaisnojoši iemesli neierasties uz komitejām. Saskaņa ir kā mundieris un par šķelšanos jāprasa baumu izplatītājiem," sacīja domnieks.

Arī deputāts Kuzmuks aģentūrai LETA atzina, ka domē nav bijis personīgu iemeslu dēļ. "Man bija ārzemju viesi un par savu prombūtni biju informējis visus frakcijas biedrus," apgalvoja Kuzmuks, norādot, ka situācija partijā esot stabila.

Neoficiālās sarunas Rātsnamā gan liecina, ka pilnīgi stabila situācija koalīcijā nav un, lai arī šodien domnieki strādāja pilnā sastāvā un jautājumus pieņēma vienbalsīgi, situācija var mainīties jebkurā brīdī.

Arī mērs žurnālistiem atzina, ka aizvadītā nedēļa koalīcijas disciplīnas ziņā nav bijusi veiksmīga. 

"Šodien visi ir atpakaļ un es ceru, ka viss būs kārtībā. Cik ilgi - redzēsim, bet pagājušās nedēļas notikumi norāda uz to, ka deputāti, kas skatījās viens uz otru ar zināmām pretenzijām, viņi līdz galam "nav izārstējušies". Es aicinu paskatīties, ka mūsu galvenie mērķi ir nevis savstarpēji parādīt vienam otram, kurš ir labāks un uz citu rēķina meklēt politisko kapitālu, bet parādīt kaut ko pozitīvu, jo rīdzinieki no mums gaida kvalitatīvu darbu," sacīja mērs, norādot, ka viņam joprojām nav sajūtas, ka viņš strādātu lielā, konsolidētā komandā.

Taujāts, vai redz risku, ka koalīcijas var arī izjukt, Burovs sacīja, ka dara savu darbu un nedomā par to, kas notiks rīt.

Konkrētus nesaskaņu iemeslus Saskaņā gan Burovs nosaukt nevarēja, norādot, ka iemesli ir vairāki, taču neviens neprasot amatus. "Nav tā, ka pie manis nāk un saka "ja nedosi to un to, tad nebūs tā un tā,"" teica Burovs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas