Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Četrus Rīgas domniekus oficiāli izslēdz no Saskaņas

No partijas Saskaņa izslēgti četri tās biedri - Rīgas domes vicemērs Vadims Baraņņiks un deputāti Valērijs Petrovs, Aleksejs Rosļikovs un Vitālijs Dubovs. Partijas priekšsēdētājs Nils Ušakovs aģentūrai LETA apstiprināja, ka Rīgas nodaļa lēmusi izslēgt no partijas šos biedrus.

Rīgas domes deputāts Mihails Kameņeckis (S) aģentūrai LETA sacīja, ka šie deputāti nodarbojušies ar frakcijas Saskaņa šantāžu, lai iegūtu varu. Konkrētus veidus, kā šie deputāti šantažējuši partiju, Kameņeckis gan neminēja, aicinot par to jautāt pašiem deputātiem.

Kameņeckis skaidri neatbildēja, kā turpmāk Rīgas domes koalīcija plāno strādāt, jo vēl esot nepieciešams laiks aptvert notiekošo. Ar šiem četriem deputātiem sadarbība gan nebūšot iespējama, piebilda Kameņeckis.

Atbildot uz jautājumu, ko varētu darīt, lai situāciju uzlabotu, Saskaņas deputāts sacīja, ka vislabākais būtu "turpināt pildīt vēlētājiem dotos solījumus".

Tuvākajā laikā tikšot pieņemti lēmumi par minēto četru domnieku atsaukšanu no visiem ieņemamajiem amatiem.

Baraņņiks, kļūstot par Rīgas vicemēru, no Ušakova pārņēma visas pašvaldības uzņēmumu kapitāldaļu turētāja tiesības. Viņam kā mēra vietniekam tika uzticēta atbildība par vairākām domes kapitālsabiedrībām - Rīgas satiksme, Rīgas namu pārvaldnieks, Rīgas Centrāltirgus, Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs, Rīgas 1.slimnīca, Rīgas Dzemdību nams, Rīgas 2.slimnīca un Rīgas veselības centrs. Tāpat viņam bija amats Rīgas Brīvostas valdē.

Rosļikovs ir Pilsētas attīstības komitejas vadītājs, savukārt Petrovs un Dubovs bija ierindas deputāti.

LETA jau vēstīja, ka pēc jauna Rīgas mēra ievēlēšanas ir sašķēlusies partijas Saskaņa Rīgas domes frakcija. No frakcijas piektdienas vakarā "par rupjiem pārkāpumiem" izslēgti minētie četri biedri.

Tas nozīmē, ka Rīgas domes valdošajai koalīcijai vairs nav 32 balsu, bet gan tikai 28 - tieši tikpat, cik opozīcijai. Viens no opozīcijas deputātiem līdz šim balsojumos gan parasti ir atbalstījis valdošās koalīcijas viedokli.

Kā Latvijas Televīzijai (LTV) skaidrojis Ušakovs, minētie četri domnieki atteikušies balsot gan par vicemēra kandidātu, gan par Oļega Burova (GKR) ievēlēšanu darbam Rīgas brīvostas valdē.

Šādos apstākļos, konsultējoties ar partneriem no Gods kalpot Rīgai, pieņemts lēmums par viņu izslēgšanu no Saskaņas frakcijas.

Četri izslēgtie deputāti gan norādījuši, ka vien ir vēlējušies rūpīgāk izvērtēt partijas izvirzītajām kandidatūrām.

papildināta visa ziņa

Top komentāri

faktiski
f
Vispirms vajadzēja izslēgt Ušakovu, jo viņš bēgdams uz Eiropu, pirmais radīja sūci un caureju saskaņas vienotajās rindās.
>:-)
&
5 kolonnas, barā ielaists "žurku vilks", visiem, "vienotās Krievijas" naudas nepietiks . ""Bolivārs divus nepanesīs ! "
>:-)
&
Ušakovs, bēg ar visu "vienotās krievijas" kasi ! Ko nu vairs, krievpatriotisms , bez naudas , nekur neder ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas