Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Cīņa par spīkera krēslu: ZZS varētu atbalstīt Mūrnieci, Urbanovičs atbalstu nesola nevienam

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) varētu atbalstīt pašreizējās parlamenta priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces (Visu Latvijai!-TB/LNNK) ievēlēšanu arī par 13. Saeimas priekšsēdētāju, aģentūrai LETA pastāstīja ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze. ZZS šajā un citos jautājumos lēmumu pieņems rīt, 6. novembrī, topošās frakcijas sēdē pirms 13. Saeimas pirmās sanākšanas. Tāpat tajā paredzēts parakstīt frakcijas nolikumu.

Tie ZZS deputāti, kuriem Krauze ir apvaicājies par savu izvēli, pauduši atbalstu Mūrnieces kandidatūrai, teica politiķis. Ņemot vērā Jaunas konservatīvās partijas (JKP) nostāju pret ZZS dalību valdībā, politiskais spēks

neredz iespēju atbalstīt JKP pretendenti Dagmāru Beitneri-Le Gallu Saeimas spīkeres amatam.

ZZS ir apspriedusi iespēju uz kādu no amatiem Prezidijā virzīt pašreizējā Saeimas priekšsēdētājas biedra Gundara Daudzes kandidatūru, rīt šajā jautājumā tiks pieņemts gala lēmums.

Pašlaik uz spīkera amatu plāno kandidēt Beitnere-Le Galla un Ināra Mūrniece. Citiem amatiem Prezidijā Attīstībai/Par! varētu virzīt Mariju Golubevu, "Saskaņa" - Klementjevu, KPV LV - Artusu Kaimiņu, Zaļo un zemnieku savienība - Gundaru Daudzi.

Tikmēr 13. Saeimā ar vislielāko mandātu skaitu pārstāvētās Saskaņas līderis Jānis Urbanovičs pagaidām nesola atbalstu kādam no izvirzītājiem Saeimas priekšsēdētāja amata kandidātiem - nedz Dagmārai Beitnerei-Le Gallai, nedz Inārai Mūrneicei.

"Neviens no viņiem nav mūs uzrunājis, acīmredzot mūsu balsis viņiem nevajag, un tad viņi tās arī nedabūs," aģentūrai LETA pauda Urbanovičs.

"Varbūt mūsu balsis kādu var aizvainot, mēs taču esam tik ļoti nožņaugti ar sarkanām līnijām," turpināja politiķis. Viņš gan norādīja, ka pauž personīgo viedokli, un frakcijas deputāti var ierosināt arī citus variantus.

Top komentāri

Priekš ZZS bada dzeguze
P
var būt sava veida varas atgūšana, jo ZZS un Mūrnieces flirts bija UZSKATĀMS. Mūrniece - sekla, tukša un eksaltēta BĀBA, kas tēlo dāmu un aristokrāti, pati pie visai plānas saprašanas būdama.
senču ols
s
atkal to ar to zivs muti ? phē ...
Sābrs Tadaušs
S
Vai Jōņam no norisēm plīst galva pušu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas