Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Cipule: Nacionāļi turpina šķelt sabiedrību, kas tikai stiprina SC pozīcijas

Nacionālā apvienība (NA) turpina šķelt sabiedrību, kas tikai stiprina Saskaņas centra pozīcijas - tā ekspresintervijā Mārim Zanderam norāda biedrības Demokrātiskie patrioti valdes priekšsēdētāja Liene Cipule.Fragments no intervijas:**Virkne biedrības politiķu sabiedrībai asociējas ar Nacionālo apvienību.

NA deleģējusi biedrībai piederīgo Bordānu tieslietu ministra postenim, Stalts bija NA Saeimas frakcijā. Ko tad jūs tā, kā mēdz teikt, nesadalījāt?Varu atbildēt tikai par sevi. Manā skatījumā, nacionāļi turpina šķelt sabiedrību, un man tas ir nepieņemami. Tas tikai stiprina Saskaņas centra pozīcijas. Manā skatījumā, Satversmē minētais jēdziens "Latvijas tauta" ir nešķirojošs - jau tolaik Latvijā bija daudz nacionālo minoritāšu.Un tomēr - vai savus mērķus nevarējāt sasniegt, pārliecinot kolēģus kādā no pastāvošajām partijām. Vai skaitliski un intelektuāli spēcīga grupa nevar ietekmēt partiju? Vai tad uzreiz ir jāpumpurojas un jātaisa jauna partija?Ja 12-15% saka, ka vispār nepiedalīsies vēlēšanās, jo vairs nekam netic, ja virs 20% saka, ka viņiem nav par ko balsot, tad, manuprāt, nevar runāt par, kā jūs teicāt, pumpurošanos. Nav jau mums tā situācija tāda, kāda ir "vecajās" demokrātijās, kur tiešām ir dažas partijas ar kuplu atbalstu, un tad "pārpalikums". Mēs redzam, ka neviena no t.s. latviešu partijām jau patiesībā nespēj sev nodrošināt patiešām vērā ņemamas sabiedrības daļas atbalstu. Līdz ar to mēs saskatām sev vērā ņemamu vietu. Mums nav pilsonisku partiju, mums ir partijas ar vairāk vai mazāk izteiktu etnisko nošķīrumu.Tas atgādina tēzes, ar kurām savulaik Reformu partija ienāca politikā.Nē. Mēs vienkārši uzskatām, ka pieņemt, ka latvietis ir "lojāls", savukārt krievs "nelojāls" a priori ir absurdi. Mums ir čupa ar nelojāliem latviešiem! Ko nozīmē aicināt integrēt cittautiešus? Mums ir jādomā par nepilsoņu integrāciju, savukārt, ja cilvēks neatkarīgi no viņa etniskās izcelsmes ir Latvijas Republikas pilsonis, tad šīs runas par integrāciju ir viņam aizvainojošas un var panākt pretējo. Savukārt patiešām marasms ir tas, ka mēs turpinām dzīvot ar tik ievērojamu nepilsoņu skaitu. Saknes šai situācijai ir senas, tomēr mums vajadzēja pateikt, ka būs "X stunda", līdz kurai šiem nepilsoņiem ir jāizlemj, kas viņi grib būt.Visu interviju lasiet otrdienas laikrakstā Diena!**

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas