Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Daimler korupcijas skandāls ēnu met arī uz Ventspili

Iespējams, skandāls par ierēdņu kukuļošanu Mercedes-Benz autobusu iegādē ir ne tikai Rīgas un ne tikai piecu gadu gara problēma, raksta laikraksts Telegraf. Avīzes rīcībā esot dokumenti, kas liecina, ka pērn Ventspilī organizētā autobusu iepirkuma konkursa nosacījumi bijuši uzrakstīti speciāli _Daimler _un faktiski izslēguši no konkursa citus dalībniekus, turklāt šo faktu konstatējis Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB).

Telegraf uzskaita vairākus nosacījumus – motora tilpumu un jaudu, kā arī citus autobusu tehniskos parametrus, kas bija iekļauti pašvaldības uzņēmuma Ventspils reiss izsludinātā iepirkuma nosacījumos un kas izslēdz jebkādu citu autobusu iegādi. Sūdzību gan iesniegusi arī SIA Silverstar, kas bija Daimler pārstāvis Latvijā 2000. gadā, kad Ventspils reiss pirmo reizi iepirka Mercedes autobusus pasažieru pārvadājumiem, bet arī pēc nolikuma pārstrādes prasības bijušas piemērotas vien Silverstar un vēl vienai kompānijai VDL. Galu galā Ventspils reiss vēlējās iegādāties tieši Mercedes-Benz autobusus, taču IUB to liedza.

1999. gada jūlijā Ventspils dome izsludināja konkursu jaunu autobusu iegādei. No piecām firmām, kuras atzina par atbilstošām konkursa noteikumiem, uzvarēja SIA Silverstar, kas piedāvāja pilnu paketi - Vācijā ražotus mikroautobusus, pilsētas autobusus, starppilsētu reisu autobusus un tūristu autobusus starpvalstu pārvadājumiem. 1999. gada 7. novembrī SIA Ventspils reiss parakstīja 3,5 miljonus eiro vērtu līgumu par autobusu iegādi pilsētas sabiedriskā transporta nodrošināšanai ar SIA Silverstar, EvoBus/Mercedes Benz autobusu ģenerālpārstāvi Baltijas valstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas