Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Daļa TB/LNNK nav mierā, kā Zīle vadījis partiju

Daļa Tēvzemei un Brīvībai/LNNK biedru nav mierā ar to, kā tās līdzšinējais priekšsēdētājs Roberts Zīle ir vadījis partiju, liecināja debates TB/LNNK kongresā, kas sestdien notiek Kauguros. Partijas opozīcija priekšsēdētāja amatam virzīs uzņēmēju Ģirtu Lapiņu.Debatēs vairāki runātāji norādīja uz to, ka R.

Zīle ir izcils Eiropas līmeņa politiķis, taču tajā pašā laikā viņš nevar pietiekami daudz laika veltīt partijas vadībai. Par to liecina tas, ka ilgstoši nav sasauktas partijas domes sēdes, bet priekšsēdētājs bieži pats nav varējis ierasties uz valdes sēdēm, deleģējot partijas vadību kādam citam. TB/LNNK arī esot ievērojami zaudējusi savu ietekmi. TB/LNNK kongresā opozīcija priekšsēdētāja amatam virzīs uzņēmēju Ģ.Lapiņu. Uz jautājumu, vai Ģ.Lapiņš spēs konkurēt ar R.Zīli, Dainis Locis sacīja: "Tas ir simbolisks moments, kas parāda, ka partijā ir arī cits viedoklis."Uz jautājumu, kāda būs Ģ.Lapiņa turpmākā rīcība, ja viņš priekšsēdētāja vēlēšanās zaudēs, viņš Dienai atbildēja: "Mēs turpināsim strādāt. Ja ne šajā, tad nākamajā kongresā mēs noteikti uzvarēsim." Ģ.Lapiņš uzsvēra, ka viņa un domubiedru mērķis nav šķelt partiju, jo visiem nacionāliem spēkiem ir jāstrādā kopā. taču viņi nevar piekrist tam, ka priekšsēdētājs R.Zīle "mēģina stumt TB/LNNK uz Vienotības pusi", kur neviens viņus negaidot.

Diena konstatēja, ka daži TB/LNNK delegāti nemaz nepazīst izvirzīto priekšsēdētāja amata kandidātu un viens otram taujāja, kurš tas ir.

Šī tēvzemiešu domubiedru grupa pārstāv viedokli, ka gada laikā partijai ir jāapvienojas ar Visu Latvijai!, savukārt R.Zīle uzskata, ka labējo spēku konsolidācijai ir jābūt daudz plašākai, lai izveidotu tādu politisko spēku, kurš var īstenot nacionālās idejas atrodoties valdībā. Balsojums par kongresa dokumentiem gan parādīja, ka R.Zīles oponenti ir mazākumā.

No 193 izvirzītajiem delegātiem kongresā piedalās 126.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

saistītie


* Sociologs: TB/LNNK zīmolu nes vairs tikai Roberts Zīle

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas