Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Daugavpilī pirmo skolas dienu izmanto priekšvēlēšanu aģitācijai

12. Saeimas vēlēšanu kandidāts no Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) Rihards Eigims pirmajā skolas dienā Daugavpils 1. klases skolēniem dāvinājis paciņas ar pirmās nepieciešamības lietām. Tiesa – kādā no skolām maisiņos bijušas arī kartiņas ar Eigima vārdu un partjas logo, ko Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) atzīst par priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumu, pirmdien vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums Panorāma

"Šodien pirmklasnieki saņems dāvanas, kurās es esmu ielicis pašu nepieciešamāko, kas palīdzēs pirmajā laika posmā. Ceru, ka jūs priecēsiet savus vecākus ar labām atzīmēm," svinīgā uzrunā Daugavpils 3. vidusskolā sacīja Eigims. 

LTV vēsta, ka vēl pagājušajā nedēļā dāvanu maisiņos bijusi arī kartiņa ar dāvinātāja vārdu un partijas logo, bet pirmdien tā no maisiņiem pazudusi. Taču turpat netālu blakus skolā dāvanas pasniegtas ar kartiņu, kurā ir deputāta inicāļi un partijas logo. 

KNAB Politisko organizāciju finanšu kontroles nodaļas vadītāja Inga Jaunskunga uzsver, ka aģitācija skolās ir aizliegta, un izdevumi par dāvanām jādeklarē. "Šāda veida priekšvēlēšanu aģitācija ir kategoriski aizliegta," viņa teica, skaidrojot – ja uz kartiņas ir bijusi politiskās partijas simbolika, to var traktēt kā priekšvēlēšanu aģitāciju. Dāvinājumi bez partijas simbolikas ir atļauti, bet ir jāinformē KNAB. 

Pats Eigims savā rīcība neko neētisku nesaskata, viņš katru gadu rīkojoties līdzīgi, bet šogad lūdzis pedagogiem no sarūpētajām dāvanām noņemt viņa vārdu. Deputātu kandidāts LTV norādīja, ka neatceras cik iztērējis par dāvanu iegādi. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas