Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Demogrāfs: valstij vajadzētu apmaksāt mākslīgo apaugļošanu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
stariņš
s
To vērotājai. Pilnīgi piekrītu Tavam sacītam MANS PRIEKSHLIKUMS BUTU: ka valsts ieviesh apmaksātu māksīgo apaugļošanu, taču tām ģimenēm kas to ir sanjemusjas butu jaatsakas no pabalsta, kas ir 8.00 LVL, tadejadi ja valsts nemaksa gimenei 18 gadus pa 8.00 tad to pashu sumu jau vinja sanjem atpakal. Ja man butu izveles iespeja es ta noteikti izveletos, jo tie 8.00 lvl man neko daudz nedotu, toties butu pilnvertiga gjimene. Arī mēs netiekam pie ilgi gaidītā mazuļa. Kas kļūst par izmisumu.
veerotaaja
v
arii mees esam starp tiem daudzajiem paariem kas nevar tikt pie berna dabiska celja. Pēc 3 gadu norieta pamazam sak iestaties izmisums. Protams tie nepilnie 2000 tukstoshi kas ir nepiecieshami shai procedurai varētu vainu paņemt aizņēmumu, vai arī kada ilgaka laika perioda sakrat, bet kamer krasi tikmer ari pensija bus klat. :), bet biedejosjais ir tas ka nav jau nekadas garantijas. Iedomajaties es panjemu 2000 kreditu un man maksliga apaugljoshana ir neveiksmiga neizdodas, un atkal nonakam pie sasistas siles. MANS PRIEKSHLIKUMS BUTU: ka valsts ieviesh apmaksātu māksīgo apaugļošanu, taču tām ģimenēm kas to ir sanjemusjas butu jaatsakas no pabalsta, kas ir 8.00 LVL, tadejadi ja valsts nemaksa gimenei 18 gadus pa 8.00 tad to pashu sumu jau vinja sanjem atpakal. Ja man butu izveles iespeja es ta noteikti izveletos, jo tie 8.00 lvl man neko daudz nedotu, toties butu pilnvertiga gjimene.
Pēterups
P
Vajadzētu padomāt ne vien par demogrāfiju, kā matemātisku lielumu, bet arī no cilvēciskās puses. Mūsu valstī ir daudzi bērnu nami, kur bērniņi labprāt nonāktu ģimenēs, bet... sarežģīta procedūra. Mūsu valstī tiek abortēti tūkstošiem nedzimušu bērnu .... Mūsu valstī ir atņemtas piemaksas tām ģimenēm, kurām ir vairāki bērni.... Un tagad šāds priekšlikums - apmaksāt mākslīgo apaugļošanu! Lielāku stulbumu grūti iedomāties. Vai kāds ir arī padomājis par to bērnu, kurš pēc šādas mākslīgās apaugļošanās nāks pasaulē? Vai viņam nav tiesības uz tēti un mammu (jo var jau apaugļot tikai sievieti, bez vīra)? Vai nebūtu labāk stimulēt jau esošas ģimenes? Labi, valsts var nedot naudu, bet var piešķirt zemes gabalu ģimenēm, kur ir trīs un vairāk bērni.
Ilze
I
Tu domā, ka mākslīgās apaugļošanas ceļā radītajiem bērniem nav tētis un mamma? :/ Manam bērnam, kurš nāks pasaulē tieši šādā veidā būs gan mamma, gan tētis (abi viņa bioloģiskie vecāki), turklāt viņš noteikti netiks abortēts jeb pamests bērnu namā... (kā tas bieži vien notiek auglīgās ģimenēs). Tieši pretēji, mans bērns augs ģimenē, kurā tiks mīlēts un aprūpēts un viņam būs viss, viss.... Un atkārto vēlreiz- kur tieši ir redzams tas Tevis pieminētais stulbums? Starp citu- daudzi prombraucēji ir ar mieru dot savu zemi apsaimniekošanā ģimenēm, kuras vēlas palikt, strādāt. Bet tās ģimenes jau negrib. Piemēram, Latgale pilna ar brīvu zemi. Tā ka pakaļ met. Nesaki, ka trūkst! Pati zinu, jo vēl nesen meklēju. Un atradu. Bet nevienam nevajag, jo slinkums taču!
  • 0
  • 0
laba doma
l
Gadu tūkstošiem taisija sev par prieku un savam atspaidam vecumdienās. Laipni lūgti tā turpināt. Bet ,ja gribi dzemdēt un audzināt par citu naudu (nodokļu maksātāju) tad lūdzu -izej veselības ,pārbaudi un citus kvalitātes kritērijus , uzņemies garantiju un piedalies konkurā ,u.t.t -kā jau Valsts pasūtījumā par tautas naudu pienākas.. Citādi mēs visi pārāk bieži apmaksājam brāķi. Ja sev par prieku ,tad taisi ko un kā gribi un pats ari atbildi par visu.
Hrenovijs Hrens
H
> Vispār intresanti- vai bernus taisa sev par prieku vai valstij tos vajag> Protams, ka vajadzētu pašiem par prieku. Tos, kas nav ar prieku taisīti vai gaidīti (arī dēļ valsts attieksmes), atrod mizukastē. Problēma tā , ka valsts, iepriekš sasolījusi vēl ne-pensīšiem visādus labumu (pilsoņi -strādājiet maksājiet nodokļus, vecumdienās valsts par pensīšiem parūpēsies), nespēj sasolīto pildīt. Ko tur slēpt – tādā ir valsts daba, solīt un nepildīt. Un ,ja valsts redzēs, kur atņemt, tad noteikti atņems. Šoreiz tas bija Godmanis. Nu valsts uzmetusies par starpnieku pensīšiem un tiem , no kuriem vēl var noņemt, un nu tos savā starpā naido. Vecu vecā taktika -skaldi un valdi, nepiemirstot, ka pensīši ir iespaidīgs elektorāts. Tāpēc gala beigās iznāk, ka bērnus taisām ne vien sev, bet arī valstij-mondavoškai , par prieku.
kā īsti
k
Vispār intresanti- vai bernus taisa sev par prieku vai valstij tos vajag. Ja tos taisa un apmaksā to radīšanu ,lai man -pesionaram kāds maksātu pensiju, tad nu gan lūdzu veikt pilnu Valsts pasūtijumu pēc pilnas programmas. Ar 'iepirkuma' noteikumiem - (lai izslēgtu sliktu un sabiedrībai nederigu kvalitāti ), ar garantijas termiņu vismaz uz 18 gadiem (ja uzaudzina brāķi -saņemtā nauda jāatdod atpakaļ nodokļu maksātājiem) , ar nosacījumu, ka nedrīkst aizbraukt no valsts -ari tad nauda jāatmaksa nodoklu maksātājiem. Ka jau Valsts iepirkumam pienākas.
jāpadomā
j
Jautājums -kāpēc kādam nevar būt bērni. Ja jau viņa sperma vai viņas orgāni ir tik slimi vai nepilnīgi , kāda būs veselība no tādiem vecākiem mākslīgi uztaisītam bērnam. Vai parējai tautai un pensionāriem pietiks naudas un spēka sādu slimīgu ,alerģisku bērnu uzturēšanai un ārstēšanai
ginekoloģe
g
Sāksim taču vienreiz saprast, KĀDĒĻ tik daudz problēmu ar neauglību????? Jā, tās PĀRSVARĀ ir nenopietna iepriekšējā dzīvesveida sekas!!! Par visu dzīvē IR JĀMAKSĀ. Ja mēs gribam VESELUS, NORMĀLI ATTĪSTĪTUS bērnus, sāksim par to jau nopietni domāt daudz agrāk. Protams, katrs gadījums ir individuāls, BET kopumā - sāksim domāt, KAS ir patiesas dzīves vērtības un izturēsimies pret veselību, utt. kā pret lielāko vērtību.
Reāli
R
Aizvadītās nedēļas nogalē Daugavpilī, Jelgavas ielas 23.nama pagalmā, atkritumu konteinerā atrastais jaundzimušais piedzimis dzīvs, secināts tiesu medicīnas ekspertīzē.
beta
b
Padomāsim loģiski. Kāds mērķis ir valsts apmaksātai mākslīgajai apaugļošanai? Vai tas kā būtiski var izmainīt demogrāfiskos rādītājus? Diez vai. Labi, būs gadā 50 vai 100 bērnu vairāk, bet tas galīgi nav daudz. Tātad mākslīgā apaugļošana zināmā mērā ir indivīdu pamatinstinktu (vairošanās instinkta) apmierināšana. Te pat nav runa par cilvēktiesībām, jo Satversmes Cilvēka pamatatiesībās nav tāda punkta "tiesības uz bērnu". Vai mēs esam tik bagāti, ka varam sākt apmierināt cilvēku pamatinstinktus, kad bērnu nami pilni ar jau piedzimušiem bērniem? Tikai uzdodu jautājumu...
auglotajs
a
Es nodosu spermu vai ktru nedelu un bus labi ari man, jo nopelnisu naudu savai majai un sevis uzturesanai. Ir tacu skaidris, ka ir japilnveido un jaatista maksligas apauglosasnas instituts uz nodoklu maksataju rekina, jo dzims tacu berni, kuri nakotne pelinis naudu un uztures so izlaupito, izvaroto, bankrotejuso Latviajs valsti, kuri 20.gados ir izlaupijusi un izvarojusi Godmana, Gaila, Birkava, Skeles, Krasta, Kalvisa vadiba...
Aicinājums izglītoties!
A
Ja cilvēks var uzrakstīt šeit komentāru, tad tas arī var pameklēt internetā informāciju par jebkuru tēmatu, piemēram Google pameklējot "e preservative health effects". Atradīsies tādi brīnumi kā "Top 20 Food Additives to Avoid". Pat var ievadīt "pesticide breast milk" (pesticīdi krūts pienā) un palasīt. Cilvēks ar savām ķīmijām sevi lēnām bendē nost un ir vienīgais dzīvnieku valstī, kas tādas lietas dara.
Valda
V
Uzstādījums ir nepareizs. Viņš lobē jau tāpat labi pelnošus ārstus. Valstij vajadzētu apmaksāt neauglības ārstēšanu nevis vienu no tā veidiem, piedevām to dārgāko. Domāju, ka tev par padomdevējiem pārāk naudkāri puiši ir pieteikušies. Likumam jābūt tādam, kas nepumpē valsts naudu, bet dara labu darbu. Jābūt tādai atrunai, ka apmaksā tikai tad, ja ir vesels kopums, kas apstiprina, ka šajā reizē vienīgā izeja ir mākslīgā apaugļošana, nevis lai tikai apgūtu līdzekļus ar hormoniem tiek piepumpēta katra kundzīte, kas parādās ārstu tuvumā. Neticu, ka no gados iegūtās statistikas nav iespējams izdarīt secinājumus.
Valda
V
Tu Latvijā taisies bērniņu adoptēt? Gadu pastāvēt rindā tev liekās nenormāli ilgi? Tu zini, ka tad kad ieņem bērniņu arī ir gandrīz gads uz viņu jāgaida neatkarīgi no tā mākslīgi vai dabiski ieņemts. Varbūt pameklē to barību un tad stāsti kā tevi nesaprot.
plinte
p
paldies Meža kungam, ka par to sāk runāt!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas