Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Deputāta mandāta nolikšanu uz laiku pašlaik pieteikuši astoņi ministri

Deputāta mandāta nolikšanu uz laiku pašlaik pieteikuši astoņi no kopumā deviņiem ministriem, kas iepriekš pauda gatavību to darīt, liecina Saeimas Prezidija darba kārtība.

Ar attiecīgu pieteikumu Saeimas Prezidijā vērsies ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Jaunā Vienotība), finanšu ministrs Jānis Reirs (Jaunā Vienotība), kultūras ministre Dace Melbārde (NA) un satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

Iesniegums saņemts arī no tieslietu ministra Jāņa Bordāna (JKP), vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura Pūces (AP), aizsardzības ministra Arta Pabrika (Attīstībai/Par!) un izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas (JKP).

Saeimas Prezidijs šodien lems par šo iesniegumu nodošanu tālākai skatīšanai.

Vēl nav saņemts vienīgi ekonomikas ministra Ralfa Nemiro (KPV LV) iesniegums par deputāta mandāta nolikšanu. Viņš aģentūrai LETA iepriekš apliecināja, ka noliks mandātu uz ministra posteņa ieņemšanas laiku. Viņu gatavs aizstāt Jelgavas novada domes opozīcijas deputāts Aivars Geidāns.

Vairāki politiķi Saeimas Prezidijā arī iesnieguši dokumentus par piekrišanu ieņemt deputāta mandātu uz laiku, kamēr attiecīgais politiķis pilda ministra pienākumus. Iepriekšējā parlamenta sasaukuma deputāts Atis Lejiņš (Jaunā Vienotība) piekritis kļūt par deputātu Reira vietā, Melbārdes vietā Saeimā piekritis strādāt bijušais Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Iesalnieks (NA), bet Linkaita vietā deputāta amatu gatavs ieņemt Centrālās finanšu un līgumu aģentūra Satiksmes infrastruktūras projektu nodaļas projekta vadītājs Jānis Butāns (JKP).

Kamēr Bordāns ieņems tieslietu ministra amatu, viņa pienākumus Saeimā gatavs pildīt Beverīnas novada domes deputāts Jānis Cielēns (JKP). Pūces vietā ieņemt deputātu posteni piekritusi Latvijas Radošo savienību padomes valdes priekšsēdētāja Dace Bluķe (Attīstībai/Par!), Pabrika vietā - Latvijas Jaunatnes padomes valdes loceklis Mārtiņš Šteins (Attīstībai/Par!) un Šuplinskas mandātu gatavs ieņemt Balvu novada domē no Latvijas Zemnieku savienības ievēlētais Andris Kazinovskis (JKP).

Savukārt Rinkēviča deputāta amatu gatavs ieņemt iepriekšējās valdības iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV), noskaidroja aģentūra LETA.

Par deputāta mandāta apstiprināšanu uz attiecīgā ministra pienākumu pildīšanas laiku vēl būs jālemj Saeimai.

Kā ziņots, deputātam, kurš apstiprināts ministra amatā, ir iespēja uz ministra pilnvaru laiku nolikt deputāta mandātu. To izdarot, viņa vietā iespēja strādāt Saeimā tiek dota pirmajam konkrētajā vēlēšanu apgabalā "aiz svītras" palikušajam. Šim cilvēkam atsakoties, iespēja tiek dota nākamajam, un tā šis process turpinās, kamēr kāds piekrīt ieņemt deputāta amatu.

No 13 jaunās valdības ministriem desmit ir ievēlēti Saeimā. Deviņi no viņiem aģentūrai LETA apliecināja, ka neplāno savienot abus amatus, attiecīgi noliks deputāta mandātu. Vienīgi labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV) pagaidām ministres un Saeimas deputātes amatus apvienos, atzina politiķe.

Top komentāri

Reņģēdājs
R
Viens no Mērfija likumiem - katrs var sasniegt tikai savu nekompetences līmeni. Šinī gadījumā lieliski atbilst - Petraviča, kurai nav kompetences ne ministra, ne Saeimas deputāta pieredzes
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas