Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Deputāti Šimfa un Platpers pamet NSL un nākotni saista ar Reģionu apvienību

Saeimas deputāti Silvija Šimfa un Arvīds Platpers izstājušies no partijas No sirds Latvijai (NSL) un savu turpmāko darbību politikā saista ar Latvijas Reģionu apvienību (LRA).

Paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem deputāti uzsver, ka "vēlas strādāt spēcīgā komandā un tieši LRA saskata labu potenciālu savu ideju realizēšanai". LRA paustās vērtības un redzējums par reģionu attīstību saskanot ar abu deputātu iecerēm un "rada pārliecību, ka kopā būs iespējams paveikt daudz vairāk Latvijas labā".

"Lai mūsdienās politikā realizētu idejas, šobrīd ir jāskrien sprints nevis maratons. NSL kā politiskais spēks ir noskaņojusies uz maratonu. Mans viedoklis ir atšķirīgs. Nesakrīt mūsu domas arī politisko partiju apvienību veidošanas jautājumā. Augstu vērtēju un cienu katru NSL frakcijas deputātu, taču komandas darba stila un gara, kādā biju radusi strādāt pašvaldībā un Pašvaldību savienībā, man pietrūka," paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem pauž Šimfa.

Viņai esot tuvas LRA rūpes par reģionu līdzvērtīgu attīstību, jo tikai tā varot mazināt un novērst provinces iedzīvotāju diskrimināciju, bezdarbu, ienākumu nevienlīdzību un depopulāciju.

"Atzinīgi vērtēju NSL paveikto, tomēr man būtiska ir skaidrība gan attiecībā uz pagātni, gan spēja saskatīt perspektīvu un gūt rezultātu. Esmu radis sasniegt izvirzītos mērķus, tādēļ vēlos turpināt strādāt kopā ar LRA, jo man ir saprotama un atbalstāma apvienības politika attiecībā uz izglītības, kultūras, veselības un citiem sabiedrībai būtiskiem jautājumiem. Domāju, ka arī LRA mana pieredze un zināšanas kultūrā un izglītībā varētu būt noderīgas, līdz ar to ieguldītais darbs, esmu pārliecināts, nebūs veltīgs," norāda Platpers.

NSL ir parlamenta opozīcijas frakcija. Tajā līdz šim strādāja septiņi deputāti, bet līdz ar Šimfas un Platpera izstāšanos paliks pieci. Arī LRA Saeimā strādā opozīcijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas