Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Deputāti Zatlera pārvēlēšanu vērtē piesardzīgi; otrs reālākais kandidāts - Daudze

Partiju apvienība _Vienotība _visticamāk kā prezidenta amata kandidātu oficiāli virzīs pašreizējo prezidentu Valdi Zatleru, kurš šonedēļ apliecināja gatavību kandidēt uz otro prezidentūra termiņu. Raidījums norāda, ka visticamākais tas notiks tikai maijā, kas būs oficiālais prezidenta kandidātu pieteikšanas termiņš, ziņo LTV raidījums de facto.

Pagaidām neskaidrs gan esot, vai aizklātajā balsojumā par Zatlera pārvēlēšanu uz nākamajiem 4 gadiem viņam izdosies savākt nepieciešamo 51 balsi. Pēc laikraksta Diena veiktās aptaujas – šobrīd Zatleru solījušies atbalstīt 55 deputāti, tomēr par to – kas vēlēšanu brīdī notiks balsošanas kabīnēs – neviens nevar būt drošs, norāda raidījums. Tāpēc pašreizējie solījumi pēc būtības ir rakstīti ar dakšām ūdenī. „De facto” aptaujātie deputāti nenoliedz, ka pastāv risks atkārtoties līdzīgai situācijai kā ar ģenerālprokurota Maizīša pārvēlēšanu – kad vairums deputātu publiski pauda atbalstu viņa pārvēlēšanai, bet par Maizīti tomēr nenobalsoja. ZZS deputāts Ilmārs Līdaka, vaicāts, cik lielas izredzes Zateram ir tikt pārvēlētam uz otru termiņu, dod 65%, Guntis Ulmanis (PLL) uzskata – ka šāda varbūtība ir 70%, bet opozīcijā esošie Juris Silovs (SC) un Raivis Dzintars (TB/LNNK-VL) Zatlera izredzes novērtē tikai ari 50%. Pie tam gan Raivis Dzintars (TB/LNNK-VL), gan Atis Lejiņš (V)norāda, ka ir jābūt gataviem uz aizkulišu sarunām, par kurām šobrīd pat nenojaušam un kas var nest visai neparedzamus rezultātus.

Ja par Zatleru kā valsts prezidentu uz otro termiņu nenobalso 51 deputāts – tad tiks rīkota nākamā vēlēšanu kārta un tajā kā reālākais kandidāts jau tagad tiek minēts Gundars Daudze no ZZS. Pirmajā kārtā visticamāk viņš pretī Zatleram netiks likts – jo tas samazinātu viņa izredzes tikt ievēlētam.

Iespējams ar pašreizējo nenoteiktību politiķi liek nojaust Valdim Zatleram, ka pastāv iespēja vienoties arī par citu kandidātu un tā varētu būt kā mācība – ka nākamie 4 gadi prezidentam, kas nav paklausīgs partijām – nav garantēti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas