Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Deputāts Nikonovs iesniedzis savu vakcinācijas sertifikātu Saeimas Mandātu komisijai

Saeimas deputāts Vladimirs Nikonovs (Saskaņa) ir iesniedzis parlamenta Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai savu vakcinācijas sertifikātu.

Šodien komisijas sēdē tās priekšsēdētāja Janīna Kursīte-Pakule (NA) informēja, ka pirmdien vēlu vakarā komisija saņēmusi Nikonova vakcinācijas faktu apstiprinošu sertifikātu.

Saskaņā ar likumā noteikto, komisijai par to jāziņo tuvākajā Saeimas sēdē, lai opozicionārs tajā varētu piedalīties. Paredzēts, ka tuvākā sēde notiks šodien, kurā parlamentārieši turpinās izskatīt 2022.gada valsts budžetu.

Tas nozīmē, ka Covid-19 pārslimošanas vai vakcinācijas sertifikātu parlamenta Administrācijai un Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai nav uzrādījuši vairs tikai trīs Saeimas deputāti.

Šo deputātu vidū ir spiegošanā aizdomās turētais parlamentārietis Jānis Ādamsons, kurš atrodas apcietinājumā un Saeimas darbā nepiedalās, Jūlija Stepaņenko (LPV) un Nacionālās apvienības deputāts Romāns Naudiņš, kurš esot vakcinējies ar Eiropas Savienībā neapstiprinātu vakcīnu pret Covid-19.

LETA jau ziņoja, ka vakar komisijas sēdē parlamentārietis Aldis Adamovičs (JV) vaicāja, vai gadījumā, ja svētdien vai pirmdien no rīta ir veikta vakcinācija, deputātam ir tiesības piedalīties Saeimas darbā, uz ko saņēma noraidošu atbildi. Saeimas Juridiskā biroja vadītāja Dina Meistere norādīja, ka likums skaidri nosaka, kādi dokumenti izmantojami par pamatu tam, lai no 15.novembra deputāts varētu piedalīties parlamenta darbā. Ja šāda dokumenta nav, tad nav arī attiecīgu tiesību, akcentēja Meistere.

Likums nosaka, ka deputātam, iegūstot šādu sertifikātu, to jāiesniedz Mandātu komisijā un tad komisija sanāks uz sēdi, lai tuvākajā parlamenta plenārsēdē paziņotu par to Saeimai. Tad konkrētais parlamentārietis varēs turpināt savu darbu Saeimā.

Jau ziņots, ka Saeima 12.novembrī galīgajā lasījumā pieņēma likumu "Par pagaidu papildus prasībām Saeimas deputātu un pašvaldību domju deputātu darbam", nosakot, ka nevakcinētiem vai Covid-19 nepārslimojušiem Saeimas deputātiem no 15.novembra ir liegts piedalīties Saeimas, tās komisiju un parlamenta citu institūciju sēdēs.

Jau sākotnēji likumprojektā bija paredzēts, ka nevakcinēti deputāti nedrīkstēs piedalīties klātienes sēdēs, bet tagad liegums noteikts arī dalībai attālinātās sēdēs.

Likumā noteikts, ka no 15.novembra Saeimas darbā ir tiesīgs piedalīties tikai tāds Saeimas deputāts, kurš šajā likumā noteiktajā kārtībā ir uzrādījis Covid-19 sertifikātu, kas apliecina vakcinācijas vai pārslimošanas faktu, kā arī deputāts, kurš saņēmis klīniskās universitātes slimnīcas speciālista vai konsīlija atzinumu par vakcinācijas atlikšanu uz noteiktu laiku un uzrādījis sertifikātu par negatīvu veiktā testa rezultātu.

Deputātam Covid-19 sertifikāts būs jāuzrāda Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai, ja vien deputāts informāciju par sertifikātu nav jau iepriekš iesniedzis Saeimas Administrācijā. Mandātu komisijai tuvākajā Saeimas sēdē būs jāziņo par deputātiem, kuri nav uzrādījuši sertifikātu un līdz ar to nav tiesīgi piedalīties Saeimas darbā.

Deputātam, kurš nebūs tiesīgs piedalīties Saeimas darbā, tiks pārtraukta mēnešalgas un kompensācijas izmaksa. Saeimas deputāta mēnešalgas un kompensācijas izmaksa tiks atjaunota ar dienu, kad deputāts Mandātu komisijai būs uzrādījis Covid-19 sertifikātu.

Ja deputāts sertifikātu būs ieguvis un uzrādījis pēc 15.novembra, Mandātu komisijai par to būs jāziņo tuvākajā Saeimas sēdē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas