Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Dobelis: Vienotības piedāvājums ekonomisko izrāvienu nenodrošinās

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Arturs
A
Piekrītu Dobelim.
Nu
N
to, ka šis raksts ir tikai Vienotības piedāvājuma kritika, neizdomāja autors, bet gan visdrīzāk Diena, kura nomainīja virsrakstu - paskatieties paši, ar kādu virsrakstu šis raksts ir citos portālos
Jukums
J
Ļoti sakarīgs raksts. Esmu līdzīgos uzskatos ar autora pausto, turklāt - katrs apstiprinājumu šāda viedokļa pamatotībai var saskatīt praksē - līdz šim piekoptā politika ir nesusi tikai postu un cilvēku zaudējumus, kas pārsniedz abos pasaules karos zaudēto cilvēku skaita summu. Tikai - kāpēc joprojām nekas netiek reāli darīts lai situācija mainītos? Tas, protams, ir jautājums valdībai un saeimai.
Redz, Jukum!
R
Ja iepriekšējos laikos Latvijas iedzīvotāji būtu varējuši iekāpt autobusā vai lidmašīnā un brīvi aizbraukt uz attīstītām valstīm, tad šeit jau sen neviens nedzīvotu. Tātad secinājums- postu ir nodarījis, tas ka tos kuri uzspļauj savai valstij, saviem vecākiem nevis nošauj uz robežas vai nosūta spaidu darbos dzimtenes labā, bet ļauj viņiem aizbraukt un nesodīti gānīties.
  • 1
  • 2
:):)
:
Vispār - tas ir jautājums visai globalizētai cilvēku sabiedrībai :):). Dez vai mūsu Saeima un valdība spēs šo jautājumu atrtisināt :)
  • 1
  • 0
viesis
v
P.S. Ja runā vēl par labējo un kreiso domāšanu, tad ir viena nianse, ko labējās politikas aizstāvji kautrīgi noklusē, bet šī nianse sevišķi uzskatāmi izpaudās nesenajā ekonomiskajā krīzē, un Latvijā sevišķi spilgti tā izpaužas Parex un Liepājas metalurga piemēros. Šīs nianses būtība ir tāda, ka labējie uzskata, ka peļņa ir katra biznesmeņa un baņķiera privātā lieta, un ir neaizskarama. Tajā pašā laikā krīzes laikā par šo biznesmeņu un baņķieru sataisītajām ziepēm ir spiesta maksāt visa sabiedrība, un tas kļūst par publisku lietu. Būtībā tā ir tīrā divkosība- peļņa ir katram personīgi, bet zaudējumus dalām uz galviņām..........
Vārds
V
Toties tā saucamo kreiso raksturīga iezīme ir, ka tikko valdība negrib maksāt par biznesmeņu un baņķieru sataisītajām ziepēm, tā viņi sāk bļaut par ekonomikas graušanu, zaudētām darbavietām utt.
  • 1
  • 1
aina
a
Loti labs un sakariigs rakjsts!!!
aha
a
Ļoti sakarīgs- investori bariem skries uz Latviju, ja par dividendēm būs jāmaksā tādi paši nodokļi kā par algām, bet dzīvokļu un māju īpašnieki būs sajūsmā par 3x lielāku NĪN.
  • 1
  • 1
Atskabargs
A
Nav vērts celt troksni par šādiem sīkumiem, jo mūsu valstī progresīvais ienākuma nodoklis jau ir ieviests. Dēvēts par aplokšņu algām.
maru
m
Autora viedoklis un pozīcija ir izteikti kreisa. Labi zināms, ka kreisa pieeja nekad neveicina saimniecības attīstību, bet gan rūpējas tikai par saražoto labumu pārdali neražotājiem par labu. Ta ir cīņa par vienlīdzību jeb izlīdzināšanu uz leju, nevis uz auģšu. Turklāt autors vāji analizē (vispār neanalizē) Vienotības piedāvājumu un tomēr atļaujas to galīgi nokritizēt. Nav "smuki".
:):)>Troll
:
Noteikti neesmu neoliberālists :). Tomēr nespēju noticēt, ka 21. gadsimtā "saimniecības attīstību" spēsim nodrošināt brutālā dzīvniekveidīgā izdzīvošanas cīniņā: kurš lielāks cūka, tas vairāk izrok, pārējie - paši vainīgi, ka tādi nav, tāpēc lemti nīkuļošanai vai iznīcībai.
  • 2
  • 0
Troll
T
To: :):) Tavi izlasītie 80-o gadu neoliberālisma murgi arī iet uz galu. Eiropa, būdama dziļā purvā, meklē izeju. Tikai Latvijas bijušie komuņaki un komjaunieši joprojām ir uzticīgi Džordžtaunas Vīksniņa sludinātajiem murgiem, lai gan šis vecis jau vairāk nekā pirms pusgada atstiepa "savas suņa kājas" - kā teiktu ķīnieši.
  • 2
  • 5
:):)>maru
:
Cik senas mācību grāmatas ekonomikas teorijā esat lasījis?? Izskātās - no pagājuša gadsmita vidus. Šīs Jūsu minētās likumsakarības jau sen vairs nedarbojas šodienas makroekonomikā :):)
  • 2
  • 5
viesis
v
Kā to ņem. Latvijas piemērs rāda, ka labēja pieeja arī neveicina saimniecības attīstību. Bez tam, galēji labēji uzskati, kādi tiek kultivēti Latvijā (par brīvā tirgus efektivitāti, valsts bezatbildību, džungļu likumu ieviešanu dzīvē), ne tikai bremzē attīstību, bet arī pasaules un sevišķi jau Eiropas mērogā, jau tiek uzskatīti par arhaiskiem....
  • 6
  • 1
hmm
h
autora pozīcija ir izteikti kreisa var likties tikai iztetikti plutokrātiskā postpadomju valstī, kāda ir Latvija - ar Krievijas tipa nodokļu politiku. Pat ASV ir "izteikti kreisāka" nodokļu politika, kur nu vēl Rietumeiropā, Jāpānā, - būtībā 90% pasaules valstu, kas nav dīvainas, burbuļu un gāzienu ekonomikas vai stagnācijas - kā tas ir bijis LV kopš deviņdesmitajiem. Ar "pārdali" tieši nodarbojas nevis ražotāji vai strādnieki bet gan naudas maka turētāji.
  • 4
  • 1
zvirbulēns
z
Komunists.
hmm
h
Dobelis grib, lai LV ekonomika līdzinās ASV nevis Krievijas ekonomikai, bet Tu vinu sauc par komunistu...
  • 5
  • 1

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas