Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +23 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 28. maijs
Vilhelms, Vilis

Domāšanas spēkstacija

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
x
x
buvejam gaismas pilis? taja pasa laika pretgripas vakcinas izgudrotajs Polis nomirst nabagmaja no bada? Kas Polim bija vairak vajadzigs silts ediens vai gaismas pils?
UNDO
U
Cien. Elertes kundze! Jūsu demagoģija ir Gebelsa spalvas cienīga, taču mēs dzīvojam 21.gadsimtā un cilvēkiem ir pieejama informācija gan par Jums, gan Gaismas pilīm, AB dambja koncertzālēm un citiem interesantiem tematiem. Tad nu šeit tāds mans ne-ministra viedoklis vienkāršā un normālam cilvākam saprotamā valodā bez literāra sīrupa, demagoģijas elementiem. NLP metodēm un PR šabloniem. 1. Visiem zināmais un tīklā saslēgtais bibliotēku kopums pilnībā nodrošina visus ar nepieciešamo informāciju un pat vēl vairāk - tas dod jaunas iespējas komunicēt izmantojot šo tīklu. Šis projekts tika ieviests ātri un tā potenciāls ne tuvu nav apgūts. Vai tiešām Jums ir argumenti, lai par Gaismas pili runātu kā par ko vairāk kā nepieciešamību Nacionālās Bibliotēkas arhīviem rast kvalitatīvu mājvietu? NĒ, nav! 2. Neiedziļināšos "Gaismas pils" iepirkuma, līgumu slēgšanas u.c. vēsturiskos notikumos, taču masu mediji šo murgu ir pietiekami atspoguļojuši un sabiedrībai ir pietiekoši daudz informācijas secinājumu izdarīšanai. Ikviens, kam ir kaut jelkādas zināšanas būvniecībā un būvinženierijā spēs pateikt - viss, kas saistītas ar jaunās bibliotēkas projektu ir mākslīgi sadārdzināts un līgumi neļauj kontrolēt būvniecības procesā praktiski neko. Šādā situācijā Jūsu argumenti par 4 miljonu ietaupījumu kā milzīgu sasniegumu uz 110 miljonu izmaksām, neskaitot vēl infrastruktūru!!!, ir vienkārsi nožēlojami un klaja nekompetences izrādīšana. 3. AB dambja koncertzāles projekta sakarā samērā dīvaina bija Jūsu komunikācija ar Rīgas Domi. Vai tiešām Jūs uzskatat šo murgainoo un pašlaik pat mistisko n-miljonu projektu par Rīgas prioritāti salīdzinājumā ar vienkāršu jau esošu kultūras objektu restaurāciju, rekonstrukciju un pielāgošanu kultūras nozares vajadzībām? Šķiet dzīres bada laikā Jums šķiet ļoti pievilcīga nodarbe... 4. Kāpēc Jūs kā ministre nekomunicējat ar nodokļi maksātājiem vienkāršā valodā un saprotami nepārlieciniet par savu ideju un projektu vajadzību un nepieciešamību? Nu nav visi žurnālisti ar augstāko filoloģisko, filozofisko vai kādu citu tamlīdzīgu humanitāro izglītību! Sāciet beidzo runāt ar cilvēkiem saprotamā valodā, jebšu šī kultūras sastāvdaļa Jums tomēr ir sveša??? Vēlu veiksmi!
Lelle
L
"Piedāvāju savu "Piedod Latvijas tauta". Tev par šito no manis ŽETONS!
trībračkas
t
Šodien viens bijušais JTB daronis teica, ka jāiet sestdien uz Magonīša bērēm. Esot viņam vislabākais priekšnieks bijis. Es nenoturējos un atteicu, ka nevis vislabākais priekšnieks, bet gan kaudzēm naudas tur bija. Nezināja ko ēst, ko dzert, pa ārzemēm vien visas duras dzīvojās pie tam pa lepnākajiem hoteļiem un viss tautas apmaksāts.Tie "kuļturņiki" to joprojām nav sapratuši, pilnīgi neaptēsi cilvēciņi.
tautietis
t
Tu esi tikpat stulba kā ūsainā zoss. Varat sākt sadalīt zāles kurā kurš savu sarkofāgu liks uz grāmatu postamentiem. Latviešu te drīz vairs nebūs, jo jaunā paaudze aug ārzemēs un jau runā citās valodās.
reptilis
r
Kā viens klasiķis ir teicis- Jo lielāka un plašāka pils un baznīca ,jo nabadzīgākas būdiņas tām apkārt......
Vai ne tā?
V
Jā šajā gaismas pilī nebūs Dievs ,kurš ir Gaisma,tur būs tā pati tumsa,kas ir ārpusē ,tikai koncentrētākā veidā.
Ina
I
Patiesībā jau šis būs kas ļoti labs!
Ak tā
A
Jauki! Tad pārrēķināsim tos 123 latus tikai uz pārdaugaviešiem un pārējiem pārskaitīsim atpakaļ.uz pārdaugaviešu rēķina iegūto ietaupījumu. Prīmā!
AD
A
"...Gaismas tīkls ... Tas saslēdz Latviju vienotā informācijas tīklā, nodrošina bezmaksas interneta pieeju..." Te jau ir galvenā pretruna Jūsu rakstam kopumā un tā Jūsu par bibliotekām teikto nolīdzina līdz ar zemi. Internets! Tas nācēju skaita pieaugums par 30% uz bibliotekām nebūs vis tāpēc, ka tie i censtos sameklēt kaut ko sev derīgu biblioteku vairāk kā pieticīgā grāmatu klāstā, bet tāpēc, ka te tie var piekļūt internetam! Biblioteku apmeklētāju skaits nevis būtu pieaudzis, bet gan samazinājies, ja pieeja administatīvo vienību bezmaksas internetam būtu bijusi kur citur, piemēram, speciālos interneta punktos, kafejnīcās u.tml. Kaut arī arhitekts droši vien ir domājis to labāko un par to visa cieņa viņam, projektsa realizācija ir ceļš uz nekurieni, smags slogs uz ilgiem gadiem valstij kopumā un kultūras atbalsta infrastruktūrai it sevišķi un pats galvenais -kā Jūs pati to izklāstijāt, ne no Dagdas, ne no Pāvilostas nebrauks uz Pārdaugavu, lai pāris stundas nosēdētu lasītavā.
Kostromietis
K
Atkatus visi saņēma.
:(
:
Daudziem politiķiem vajadzētu ielīst pagaldē un nelīst laukā, pieminot šo celtni. Viens profesionāls upuris uz šī altāra mums ir: lai vieglas smiltis Magones kungam. Laikam bibliotēkai būs ilgs mūžs, ja tai upurētas cilvēku dvēseles un veselība. Lai laba veselība Demakovai!
grodi vārdi
g
Muldēšanas turbodīzels.
Padumjā Latvija
P
"Nesen LNB tviterī aicināja izdomāt devīzi jaunajai bibliotēkai. Atsaucās simti. Man patika daudzas. Piemēram: Pat Aristotelis šeit vēlētos būt; Divnieks matemātikā? LNB nāks palīgā; Kad galvā tukšums, apciemo LNB; Pat Čaks Noriss lasa. Bet vēl labāk šīs: Atver savu nākotni; No Bībeles līdz blogbasteram; Latvija, Nākotne, attīstīBa; Domāšanas spēkstacija. LNB." . Piedāvāju savu "Piedod Latvijas tauta".
patiesa demokratija
p
pec dekolonizacijas tani kompleksaa notiks komunistu rodnu bandas dzemdetaa meligimafiozaa 4. maija rezhima loceklu izmitinashana?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas