Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Dombrovskis: Ja opozīcija rosinās referendumu, tad Latvija izkritīs no eiro ieviešanas grafika

Gadījumā, ja pēc eiro ieviešanas likuma apstiprināšanas opozīcija ar 34 deputātu parakstiem par to rosinās referendumu, tad Latvija izkritīs no eiro ieviešanas grafika un nebūs iespējams eiro ieviest no 2014.gada, šodien žurnāla "Ir" rīkotajā diskusijā sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Saistībā ar virzību uz eiro ieviešanu Latvijai janvāra vai februāra beigās būs Eiropas Komisijai jāprasa ar šo procesu saistīta ziņojuma sagatavošana. Pēc tam sekotu šī jautājuma skatīšana un lēmumu pieņemšana vairākās Eiropas Savienības (ES) institūcijās, un līdz jūlijam visam jābūt izlemtam, skaidroja Dombrovskis.

Premjers norādīja, ka, ja opozīcija īstenotu publiskajā telpā izskanējušo scenāriju, tad šāda referenduma rosināšana Latvijai liktu izkrist no minētā grafika. Dombrovskis piebilda, ka, pirmkārt, no juridiskā viedokļa balsojums par eiro ieviešanu jau notika 2003.gada referendumā par iestāšanos ES. Premjers pieminēja arī otru argumentu - piecas "jaunās" ES dalībvalstis, kuras eirozonai pievienojās, nerīkojot referendumu.

Kā ziņots, ja valdošajai koalīcijai izdosies pieņemt eiro ieviešanas likumprojektu, tad Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) sākumā aicinās Valsts prezidentu Andri Bērziņu to neizsludināt. Neuzklausīšanas gadījumā tiks apsvērti divi scenāriji: vai nu vākt 34 parakstus, lai pieņemto likumu nodotu tautas nobalsošanai, vai arī iniciēt referendumu, sākot vākt likumā noteiktos 30 000 parakstu, skaidroja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Līdaka.

Jau vēstīts, ka eiro ieviešanas likumprojektu parlamentā galīgajā lasījumā plānots pieņemt 31.janvārī, sacīja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs (V).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas