Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Dombrovskis: Politiskā elite spilgti demonstrē Latvijas nākotnei bīstamu attīstības modeli

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
KaTs
K
saprotu un pieņemu "Diemžēl" aizrādījumu, tomēr ...... ----------------------------- 1. Kas ir meli? Apzināta/neapzināta nepatiesības teikšana. Tad tāpēc Sarmīte Elerte iemācījās un lika citiem nodalīt ziņas no viedokļiem mēdiju praksē. Kas ir korupcija? Burtiski tas nozīmē "sabojāts"->"neīsts"->"neatbilstošs misijai" Vai vispār iespējama pilnīga ne-korupcija, pilnīga taisnība un patiesība, ideāls apgaismotājs mēdijs (atzīmēsim, ka vienvirziena informācijas mehānismā, kāds pēc definīcijas ir mēdijs un kādi ir VISI klasiskie mēdiji, faktiski ir iebūvēta kā konstruktīva īpatnība iespēja un pat nepieciešamība faktiski būt ..... korumpētam, faktiski jebkurš mēdijs līdzinās seno laiku karaļa ziņotājam, kura uzdevums bija paust karaļa/īpašnieka gribu. Un kā ar cenzūru? Tas ir ļaunums vai nepieciešamība? Es vispirms un galvenokārt domāju pašcenzūru, kritisku tātad izsverošu pieeju pat faktiem, to pasniegšanas veidam un laikam. 2. Kā ar plurālismu? Tas ir labi? Drīzāk tā vienkārši objektīvajā globalizācijas procesā IR un tas nav labi, tas ir vismaz neērti, un taisni tāpēc LABI, jo virza attīstību un virzību. Piekasīgs loģiķis formāliķis, protams, sarosīsies, lai norādītu, ka viena un tai pašā teikumā plurālismu kategoriski nodēvēju, gan par labu, gan par ļoti, ļoti sliktu, BET doma ta skaidra 3. Un tagad pateikšu ko faktiski gribēju teikt iepriekšējā piezīmē, bet "no pirkstiem noskrēja iepriekšējā replika. Vai atceraties "Dziedošo ģimeņu šovu"? Vai ievērojāt, ka tas vairāk laboja mūsu domāšanu, vairāk laboja mūsu valsti (VARBŪT) kā ...... < a ierakstiet pēc patikas vienalga ko >. Un kura ģimene tad tur bija tā labākā? Ka tik ne jebkura no pirmā sešnieka - Riči, Dukuri, Vītoli, Lezdiņas, Eriņi, Igauņi - skatoties kā uz katru no tām skatās. Tad nu iedomāsimies, ka Latvijas politikā patreiz cīkstas sešas ģimenes. Kura uzvarēs? Vienai IR jāuzvar, vai jums jau nav no jauta par to kura tā būs. Bet vienalga "objektīvajam" mēdijam gribas kaukt pēc taisnīguma. Viss, kas ar mums notiek, VIENMĒR notiek labākajā iespējamajā veidā; kaut vai tāpēc, ka notiek, kaut vai tāpēc, ka vienīgā reālā alternatīva "IR" ir "pilnīga nāve", t.i., kad kaut kas vairs pavisam nav, kā, piemēram, kas gan izņemot nozares nedaudzus profesionāļus vēl tagad zin, ka vārds "samoļot" sākotnēji nozīmēja prāmi, kas straumes dzīts pats virzas pāri upei. varbūt, šis atkal NAV labākais tēls/tēli pasakāmā būtības izskaidrošanai Klau "Diemžēl"! piedāvā savu variantu, A?
Diemžēl
D
Arī pašu pravietisko vārdu autoru var vainot mediju plurālisma apkarošanā un mediju neatkarības apdraudēšanā. Meli un korupcija ir tikai sekas.
KaTs
K
Pičuks jautāja: Divi jautājumi Valdim: 1.1. Vai mūsu valstī Patiesi IR politiskā elite? 1.2.Vai apmēram 8 gadus politikā darbojošamies Jaunais Laiks nevienu savu biedru pie šīs "elites", par kuru runā pats valdis, nepieskaita? KaTs jautāja Pičukam: 2.1. Vai ir tāda tauta - latvieši? 2.2. Vai ir tāda ANO valsts Latvija? Pičuks atbildēja ?: 2.1.Jā 2.2. Nē ---------------- Visai interesanti jautājumi un visai interesantas, es teiktu labas atbildes. Un tagad padomāsim. Vai mums ir politiskā elite - faktiski de facto lordu palāta mūsu parlamentā? Es teiktu ir, bet Saeima "neklapē ar ausīm". Un kādi tad būtu mūsu politikas lordi? Dainis Īvāns, Guntis Ulmanis, VVF, ......................., Nils Ušakovs, Rubiks, ..... , Brigmanis, Jaunupi, Sarmīte Elerte un? radošie cilvēki, kas politikā nejaucas, bet politiku reāli taisa Johans, Marhils, Mielavs, Sķēle, Godmanis, Repše, Belokoņs, ......., Dozorcevs, Ivars Kalviņš, Lato Lapsa, Viktors Avotiņš, Jānis Kučinskis ........ , Linda Leen, Prāta vētra, Marija Naumova, Grūtups, ......., Aleksandrs Tralmaks hm, A? hm? ...............
AŠ x 70 000 000
A
"Šobrīd esošā politiskā elite visai spilgti demonstrē Latvijas nākotnei bīstamu attīstības modeli, kad oligarhi ir gatavi vienoties jebkuros jautājumos ar mērķi saglabāt un nostiprināt savas pozīcijas, izolējot ikvienu, kas varētu likt šķēršļus vai traucēt "politbiznesa" plāniem," raksta V.Dombrovskis. &#039;&#039;Tautas partijas priekšsēdētājam Andrim Šķēlem un viņa ģimenes locekļiem piederošie uzņēmumi un īpašumi ir ieķīlāti bankās par aptuveni 70 miljoniem latu. Tas norāda, ka A.Šķēlem, kurš pagājušajā rudenī izlēma atgriezties aktīvajā politikā, no treknajiem gadiem līdzi nāk vērienīgas parādsaistības. &#039;&#039; (C) ir lv __________________________________________ Izeja: AŠ jātiek pie varas, lai segtu to no valsts kases.
gunča
g
Dēļ tādiem kā tu mēs esam tur kur esam. Ņaudētāji, malā stāvētaji,"tur augšā jau viss nolemts" - tādi ir atbildīgi gan par to ka mūsu elite ir tāda kāda mums ir, gan par to ka esam tur kur esam. Krievija iedos tev pilnu mutes bļodu ar samazgām, komplektā ar ēzeļa ausīm un būsi laimīgs. Man to nevajag. Gadījumā, ja vajadzēs, brīvības dēļ un savu bērnu nākotnes dēļ - tādiem kā tu ne tikai pa purnu iedošu.
Gundars K
G
Izšķiršanās runāt par šīm tēmām liecina, ka Valdis pilnīgi droši var pretendēt uz labākā premjera statusu, kāds mums ir bijis pirms un pēc kara. Tā turēt. Diemžēl ņaudētāji un cilvēki kuri valsts neatkarību uzskata par pārpratumu to nekad nesapratīs.
Klementīne
K
Paldies, Dombrovski. Šie ir īsti vārdi pareizā laikā teikti.
jurka
j
Hm, interesanti. Nekad iepriekš Dombrovskis šādā amplitūdā nav spējis domāt. Izskatās, ka ietekmējies no " daža laba " komentāriem šeit pat internetā. Man par šādu interpretāciju nav bijis šaubu jau vismaz divus gadus. Pārliecība nostiprinājās pēc Grūtupa uznācieniem par nacionālo buržuāziju. Tā tas ilgi nevar turpināties, vienā no šiem minētajiem virzieniem Latvija ies ( nešaubīgi ). Gribētos cerēt, ka vēlēšanās rudenī sanāks mazāk kā kādi 30% no potenciālajiem biļetenu pildītājiem un pastāvošā valsts iekārta ( režīms ) bankrotēs. Jo neviens it kā ievēlētais nevarēs apgalvot, ka tas noticis kautcik ievērojamas cilvēku grupas interesēs.
........................
.
Nākamā – 2011. – gada budžeta samazinājums varētu nedaudz pārsniegt 250 miljonus latu, trešdienas rītā intervijā Latvijas Radio apliecināja premjers Valdis Dombrovskis (JL). Tādējādi nebūs nepieciešams samazināt budžetu par 500 miljoniem latu. ŠĪ VALDĪBA IR PARAKSTĪJUSI VIENOŠANOS AR SVF PAR 500 MILJONU BUDŽETA SAMAZINĀJUMU UN VISS PĀRĒJAIS IR JL PIRMSVĒLĒŠANU MELI.ATCERIETIES KĀ BIJA AR IEPRIEKŠĒJO BUDŽETU KAD SVF PASKAIDROJA KĀ IR JĀBŪT UN JĀIEVĒRO KA BUDŽETA DEFICĪTS JAU IR LIELĀKS PAR 200 MILJONIEM UN RUNĀT KA TĀ IR PLĀNOTS VAR TIKAI POLITIĶI Tiesa, pagaidām premjers vēl atturas nosaukt precīzu summu, par cik budžetu vajadzēs samazināt. To varēs darīt vienīgi pēc tam, kad Finanšu ministrija maijā būs prezentējusi tuvāko gadu makroekonomikas attīstības scenāriju, kā arī nākamā gada budžeta ieņēmumu nodokļu ieņēmumu projektu. "Tad mēs reāli varēsim runāt par to, cik liels būs samazinājums. VIENOTĪBA DARĪS VISU LAI REĀLO EKONOMIKAS STĀVOKLI TAUTA UZZINĀTU PĒC VĒLĒŠANĀM TĀPĒC JAU ARI PAŠA IDEJA PAR BUDŽETA IZSTRĀDI TIEK TORPEDĒTA Samazinājuma apmēri mazāki, salīdzinājumā ar iepriekš paredzēto, būs nelielāki, jo pieaugs nodokļu ieņēmumi - sava nozīme būs arī pieaugumam ekonomikā. EKONOMIKAS ATTĪSTĪBĀ NEKAS NAV MAINĪJIES UN IENĀKUMI NĀK TIKAI NO 26% NODOKĻA IEVIEŠANAS,TAGAD TIKS APKRAUTI AR NODOKĻIEM INDIVIDUĀLIE UZŅĒMĒJI UN CĪŅA AR NELEGĀLIEM IENĀKUMIEM IR FIKCIJA UN VISĀS VALSTĪS EKONOMIKAS ATTĪSTĪBU KRĪZES LAIKA VEICINĀJA NODOKĻU % SAMAZINĀŠANA,BET AIZDEVĒJI IR FINANSISTI 2010. gada budžets, salīdzinājumā ar iepriekšējā gada budžetu, ir konsolidēts par 500 miljoniem latu. Konsolidācija nozīmē vienlaikus izdevumu samazināšanu un ieņēmumu palielināšanu. IZDEVUMU SAMAZINĀŠANA NESKAR PROGRESĪVO NODOKLI,MINISTRIJU UN IEREDŅU SAMAZINĀŠANU,DARBA VIETU VEIDOŠANU Latvijas un starptautisko aizdevēju vienošanās paredz, ka 2010. gada valsts budžeta deficīts būs 8,5%, 2011. gada - 6%, savukārt 2012. gada - 3%, PASAULES BANKAS IETEIKUMOS , VIENOTĪBAI TĀ IR PAVĒLE, IR SKAIDRI NOSAUKTI NĀKOŠĀ BUDŽETA KRITĒRIJI:PALIELINĀT 10 REIZES DZĪVOJAMĀS PLATĪBAS NODOKLI,VEIKT AUGSTSKOLU SKAITA KONSOLIDĀCIJU LĪDZĪGI KĀ IEPRIEKŠĒJĀ BUDŽETĀ NOTIKA AR SLIMNĪCĀM,MEDICĪNAS TĀLĀKA OPTIMIZĀCIJA,PENSIJU REFORMA TAGAD JAU LIKUMĪBAS ROBEŽĀS /TAS BŪS VIENS NO PAMATJAUTĀJUMIEM/, PAREX BANKAS SADALĪŠANA UN SLIKTĀS DAĻAS BANKROTS/VISMAZ 500 MILJONI VALSTS ZAUDĒJUMI/VALSTS APARĀTA REFORMA,KO IERĒDŅI VEIKS TĀ KĀ LĪDZ ŠIM.
ha
h
Paldies Dombrovskim par viņa smago darbu un centieniem būt godīgam pret citiem, un neļaut izandelēt šo valsti tālāk!
| Paldies par Brīvību
|
nu labi . Nu esmu STULBENIS , kas iespējams i jau , atškirībā no Tevis, paties tik tālu DEBILIZĒJIES.> Nu lai tā būrtu! Bet mans sausais atlikums no brīvības ir tāds kā minēju iepriekš- tukša valsts. Izņemot apsaukāšanos ne redzu ne redzu Tavu sauso atlikumu, pie kam JL jau kopš 2002. gada varas elītē. Neapsukājies, bet padalies informācijā draugs, neturi sveic zem pūra.!
mala
m
Dombrovskis sāk saprast, ka vienotības reitingi tikai smagi kritīs, un ka draud palikšana opozīcijā. Līdz oktobrim tauta sapratīs ne tikai šos melus, bet arī daudz ko citu, par to, kas patiesībā ir vienotība.
An 2
A
STULBENI, vai patiesi jau esi tik tālu DEBILIZĒJIES, ka V.Dombrovskim, kurš 1 gadu ir premjers! piešuj 20 gados TAUKMŪĻU izzagto un PIEVĀKTO??? Lai gan nebrīnos, jo STULBAIS latvietis ik vēlēšanās - jau 20 gadus uzskatāmi pierāda savu DEBILITĀTI ...
| Paldies par Brīvību
|
Par lietām var spriest arī netieši - pēc augļiem (rezultātiem, ja vēlies) Man tāds sausais atlikums. A par kādu brīvību Tu runā ? Neturi sveci zem pūra- padalies infā !!
jānis
j
Tam, par ko Tu stāsti, ar brīvību nav nekāda sakara. Tam ir sakars ar nedomāšanu vēlēšanu laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas