Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Dombrovskis (ZRP): ZRP šķeltniekiem jāstājas atpakaļ partijā vai jānoliek mandāti

Zatlera Reformu partija (ZRP) būtu gatava uzņemt atpakaļ savās rindās atšķēlušos deputātus, kas esot viņu līdera Klāva Olšteina "nozombēti", Latvijas Televīzijas raidījumā 100.pants sacīja ZRP deputāts Vjačeslavs Dombrovskis.

V.Dombrovskis norādīja, ka viens no risinājumiem, ar kuru trešdien doties pie Valsts prezidenta Andra Bērziņa, ir izteikt gatavību atpakaļ frakcijā pieņemt "divus, trīs, maksimums četrus deputātus", kas pameta ZRP.

"Mums ir izveidojies priekšstats, ka liela daļa no šiem aizgājušajiem deputātiem ir nozombēti," raidījumā teica V.Dombrovskis. Viņaprāt, deputātus ir "nozombējis" K.Olšteins.

"No vairākām sarunām mums ir izveidojies priekšstats, ka Olšteinam un pārējiem grupas deputātiem ir dažādas idejas. Tas liecina, ka šie cilvēki ir "apstrādāti", ka viņiem ir stāstītas pasakas, kas tad patiesībā vada partiju," skaidroja viens no ZRP līderiem.

K.Olšteins V.Dombrovska izvirzītajiem pārmetumiem nepiekrita. Viņš uzvēra, ka visi partiju pametušie deputāti šo lēmumu pieņēma patstāvīgi. "Šiem cilvēkiem bija sakrājies jautājumu loks, kas viņiem ir nepieņemams, darbojoties Zatlera Reformu partijā, tāpēc viņi partiju pameta," skaidroja K.Olšteins.

K.Olšteins uzsvēra, ka otrdien seši deputāti parakstīja dokumentu, kas paredz, ka tiks veidota neatkarīga deputātu grupa. Dokuments esot iesniegts arī Saeimas prezidijā. "Mēs esam monolīts spēks," skaidroja K.Olšteins. Deputāts noliedza, ka kāds no ZRP aizgājušajiem deputātiem varētu atgriezties ZRP. K.Olšteins vairākkārt uzsvēra, ka nav pamata agalvot, ka šie deputāti nevar atbalstīt valdību.

Nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars kā iespējamo teorētisko risinājumu redz, ka šie seši deputāti noliek mandātu un viņu vietā nāk citi ZRP deputātu kandidāti.

Arī V.Dombrovskis norādīja, ka "Olšteina grupas" deputātiem jāstājas atpakaļ ZRP vai arī jānoliek mandāts.

Uz to K.Olšteins atbildēja, ka neizlēdz, ka varētu nolikt mandātu, ja "būtu apdraudēta koalīcijas izveidošana". Viņš uzsvēra, ka tas ir vērtēšanas jautājums. Tas būšot skaidrāks trešdien, pēc sarunām ar Valsts prezidentu A.Bērziņu.

Jau vēstīts, ka dienu pirms 11.Saeimas sanākšanas ZRP pameta seši deputāti - Klāvs Olšteins, Elīna Siliņa, Gunārs Rusiņš, Jānis Upenieks, Viktors Valainis un Jānis Junkurs. Deputāti veidos neatkarīgu deputātu grupu Olšteina vadībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas