Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Drošības policija prognozē balsu pirkšanas mēģinājumus arī Saeimas vēlēšanās

Šā gada pašvaldību vēlēšanu norise apliecina, ka balsu pirkšana joprojām ir aktuāla problēma. DP prognozē, ka balsu pirkšanas mēģinājumi būs arī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās, intervijā aģentūrai BNS pastāstīja DP priekšnieks Jānis Reiniks.
Drošības policija (DP) prognozē balsu pirkšanas mēģinājumus arī Saeimas vēlēšanās.

"Negatīvās sociālekonomiskās situācijas ietekmē, pieaugot bezdarba līmenim un to iedzīvotāju skaitam, kuri palikuši bez jebkādiem ienākumu avotiem, prognozējams, ka pieaugs balsu pirkšanai pakļauto riska grupu skaits," viņš sacīja.

Arvien izplatītāka kļūstot vēlētāju balsu netiešā pirkšana, kas ir orientēta uz lielām vēlētāju grupām, ietekmējot viņu rīcību, apmaksājot konkrētas aktivitātes, piemēram, koncerta apmeklējums, atpūtas pasākums, vai veicot dāvinājumus, norādīja Reiniks.

Līdzās balsu pirkšanai priekšvēlēšanu periodā prognozējami arī radikālu organizāciju centieni aktivizēt savu publisko darbību, piebilda DP priekšnieks.

DP pirms gaidāmajām Saeimas vēlēšanām veiks preventīvus pasākumus, lai nepieļautu iespējamos balsu pirkšanas mēģinājumus, uzsvēra Reiniks.

Drošības policijas lietvedībā pašlaik ir četri kriminālprocesi par kavēšanu realizēt vēlēšanu tiesības vēlēt deputātus pagājušās pašvaldību vēlēšanās Ogrē, Latgalē un Jelgavā.

No tiem viens kriminālprocess novembra vidū nosūtīts kriminālvajāšanas sākšanai Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai. DP šajā lietā lūdza sākt kriminālvajāšanu pret trim aizdomās turamajām personām.

Pārējie trīs kriminālprocesi vēl atrodas izmeklēšanas procesā DP.

Reiniks gan plašāku informāciju par šīm lietām nesniedza, tostarp - par kurām partijām bija lūgts balsot. "Kamēr aizdomās turamo vaina nav pierādīta tiesā, atturēsimies no plašākiem komentāriem par konkrētām personām un politiskajām partijām, kas figurē šajās lietās," viņš sacīja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas