Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Dzimstība Igaunijā ir augstāka, jo māmiņas jūtas pasargātas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
agrāko laiku piesaucējiem
a
Agrāk kontracepcija bija daudz sarežģītāka, prezervatīvi nebija pieejami, aborti daudz riskantāki. 19.gs.un18.gs.kā sekss, tā bērni, šobrīd nekas tāds vairs nebūs un prasības pret dzīvi pavisam citas, gan pieaugušiem, gan jauniešiem. Liela daļa Latvijas pilsoņu turpina dzīvot pagātnē un ticēt, ka jaunie darīs tāpat kā vecie. Nedarīs viss.
latvietis, divu bērnu tēvs
l
Iepriekšējā gadā Latvijā dzimstība samazinājusies katastrofāli, par 40% salīdzinot ar 2009.gadu. Igaunijā tai pat laikā pieaugusi, igauniete skaidro kādi tam ir iemesli. Tajā pat laikā lielākā daļā komentētāju atsakās to saprast un turpina malt savu mantru, ka ne jau naudas dēļ dzemdē. Jā tā tiešām ir, ne jau naudas dēļ dzemdē, bet bez naudas un drošības, diemžēl nedzemdē neviens un nedzemdēs. Ja to nesapratīsim, tad kā tauta iesim bojā, diemžēl.
soms
s
Apskaties uz dzimstību. Tās vairs Latvijā nav un izlasi rakstu, kāpēc Igaunijā ir. Droši vien, ka tev un tev līdzīgie paliks pie savas pārliecības arī tad, kad Latvijā gadā piedzims 10 bērnu. Bet tas pie esošiem dzimstības rādītājiem, tas vairs ilgi nav jāgaida. Ar varu dzemdēt nevienu nepiespiedīsi. Šie teksti par to, ka man piedzima, es izaudzināju, man neviens nepalīdzēja u.t.t.ir vienkārši infantīli. Tā var runāt tikai cilvēki, kuriem nav nekādas poņas par to cik maksā zāles, kaut vai gribas gadījumā, kā tikt dārziņā, ja tajā vietas nav, kur likt bērnu, ja ir jāstrādā, cik maksā auklīte, cik maksā drēbes, izglītība, kāda ir kriminālā situācija valsts skolās, cik vērta un konkurētspējīga ir valsts apmaksātā izglītība, kādas ir prasības bērniem un šodienas jauniešiem. Iedomāties, ka var izaudzināt pasaulē konkurēt spējīgu un patstāvīgu pilsoni par tiem grašiem ir ne tikai infantīli, bet noziedzīgi, pret bērniem. Bērni tā pirmkārt ir pieaugušo atbildība un šobrīd neviens atbildīgi domājošs pieaudzis indivīds bērnus nedzemdēs, lai ko tādas omes un tml.personas muldētu. Pat ja notiktu brīnums un pēkšņi valsts un sabiedrības attieksme pret bērniem un ģimenēm kļūtu vismaz tāda pat kā Igaunijā vienā gadā bērni dzimt nesāks. Ir jāpaiet vismaz desmit gadiem pie pozitīvas attieksmes, lai notiktu būtiskas dzimstības izmaiņas. Bērni neizaug gada laikā un tiem, kuri noticēja iepriekšējam izaugsmes posmam un dzemdēja, tiem šobrīd tā pieredze ir ļoti negatīva un domas drūmas par šo valsti. Tādas omes šīs domas tikai pastiprina un dzimstība samazinās.
čakars
č
Tā LM labklājība attiecās tikai uz ministrijas darbiniekiem. Ko viņi dar sabiedr'bai. Man liekas viņu mērkis ir izdomāt katru diena kā velreiz mūs visus sačakarēt
Nākotnes pārskats
N
Latvijas politķiem vienkārši prāts pakaļā
Tev ir problēmas
T
Kad man nebija mašīnas, tad degvielas cenas mani neuztrauca. Bet, ja nopietni, tad Tev ir nopietnas problēmas.
valsts tētis
v
Tad tev, Kristīnīt, jāpaprasa, lai valsts iznomā tev kādu nomas tēti. Citādi - kas tev vecumā maizi dos?
nākotnes apzadzēji
n
Bērnu ministrijas likvidēšana Latvijai izmaksās ļoti dārgi.
Kristīne
K
Man nav bērnu, jo nav vīrieša, kuram es uzticētos, un ar kuru kopā vēlos bēnus - tam nav nekāda sakara ar pabalstiem un vietām bērnu dārzos.
Sniper'sEye
S
Un tā prombraukšana ar valdības rīcību nemaz nav saistīta?
mazmeitiņa
m
Ja valsts negrib uzņemties nekādu atbildību par bērniem, tad lai neņem man naudu nost ar nodokļiem. Es tā paēķināju, un man iznāca neticamas lietas - no 373 latiem, ko darba devējs ir atvēlējis mana darba samaksai, rēlai saņemu preces tikai par Ls 173. Ls 73 darba devējs samaksā par mani sociālo nodokli Ls 33 darba devējs ietur no manas algas sociālo nodokli Ls 55 darba devējs ietur no manas algas ienākuma nodokli Ls 38 no manas pirkumos iztērētās summas ietur veikalnieki PVN nomaksai. Tātad, man atņem vairāk nekā pusi nopelnītā. Un par ko - par slikti sakoptām ielām un solījumu pēc 70 gadu sasniegšanas varbūt maksāt pensiju. Nedusmojies, ōmīt, bet es par šādu naudiņu negribu uzturēt arī bērnu.
LM ienīst bērnus
L
Mūsu Labklājības ministrija vienkārši ienīst ģimenes ar bērniem!
I.Gr.
I
Omai ir liela dalja taisniibas. Ja Latvijaa sabrauktu turki un straadaatu viszemaakos darbus, tad tomeer vinjiem beernu pietiktu. Bet mees esam latvieshi, mums ir cita mentalitaate, taadeelj mums jaaiet igaunju celjsh. Un par Latvijas valdiibu es kaunos, ja taa nedod beerniem visaugstaako prioritaati. Tajaa vietaa tiek buuveetas gaisms pilis un daargi tilti. Un man nezinaamu iemeslu deelj "nozaagjeetas" iespeejmaas lielaas ruupniicas vai energjijas razhotnes.
inga
i
Nu es savukārt atceros,kā 90.gadā daudzās ģimenēs sadzima otrie,trešie bērni,jo māmiņas varēja bērniņus audzināt mājās līdz 3 gadu vecumam,un naudiņas ar maksāja.Man savukārt šķiet,ka vecāki,kas ir morāli nobrieduši un atbildīgi tieši neizlems pasliktināt vēl vairāk savu dzīves līmeni,pavairojot bērnu skaitu!To tak ikviens skaidri saprot,ka runa nav par pāris latiem,pieskaitiet Latvijas dārgo elektrību utt
Dīzels
D
nevaig jau uzreiz teikt kad tas ir tāpēc kad samazināja pabalstus. Daudzas jaunas sievietes ir izbraukušas no valsts tas ar var būt rādītājs, protams daļa ir ar uz valdības lēmumu rēķina.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas