Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Dzintars: VL-TB/LNNK atbalsta un atbalstīs karavīru piemiņas pasākumus 16.martā

Plašsaziņas līdzekļos izskanējusi informācija par to, ka Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK atbalstot 16. marta pasākumu pārcelšanu uz 17.martu, neatbilst patiesībai un visticamāk ir apzināti izplatīta, lai kaitētu Nacionālās apvienības tēlam, uzskata VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

"16.marts ir ne tikai latviešu karavīru atceres diena, bet arī nacionālās pretestības simbols. Tā ir diena, kad ik gadu Latvijas pilsoņiem jāparāda spēja saglabāt uzticību savu brīvības cīnītāju piemiņai, neskatoties uz ārvalstu nesapratni un pašu valsts amatpersonu spiedienu. Datuma maiņa būtu mākslīgs pasākums, kas sasniegtu negatīvu rezultātu. 16.marta tradīciju iedibinājuši kareivji, kuru vairs nav mūsu vidū, un nevienam no mums nav morālu tiesību šīs tradīcijas mainīt," uzskata R.Dzintars.

Viņš skaidroja, ka VL-TB/LNNK ir diskutējusi par iespējām atcerēties arī 17.marta vēsturiskos notikumus, lai paspilgtinātu 16.marta kā brīvības cīnītāju piemiņas dienas nozīmi. "Runa ir par iespējamu jaunu tradīciju rašanos, nevis 16. marta aizstāšanu," norāda R.Dzintars.

Viņš pauž pārliecību, ka "16.martā iespējami vairāk Latvijas pilsoņiem jāpiedalās karavīru godināšanas pasākumos, neatkarīgi, vai mūs grezno politiķu, studentu vai leģionāru laikabiedru tituli". "Šī ir nacionālās pretestības un vienotības diena, kad arī pretrunīgākajos ārējos apstākļos protam saglabāt uzticību galvenajam – sarkanbaltajam karogam... Par to cīnījās arī leģionāri," norādīja R.Dzintars.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas