Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Dzintars: Zatleram nevajadzētu iet politikā

Ja Valsts prezidents Valdis Zatlers neies politikā un paliks neitrāls līdz galam, tas būs labākais, ko viņš kā prezidents izdarīs, intervijā laikrakstam Neatkarīgā pauž Saeimas deputāts, partijas Visu Latvijai! līderis Raivis Dzintars.“Ja viņs pats ies poiltikā, tad jebkura motivācija [Saeimas atlaišanai] kļūs daudz apšaubāmāka.

Ja viņs neies politikā un paliks neitrāla persona līdz galam, tas būs labākais, ko viņš kā prezidents izdarīs”, uzskata politiķis.Viņš atgādina, ka Vaira Vīķe-Freiberga ieguva milzīgu popularitāti, taču politikā pēc prezidentūras beigām negāja: “Prezidents ir neitrāla persona, un sabiedrība prezidentam tad uzticas. Ja šo uzticību eksprezidents ieguldīs pats savā politiskajā karjerā, tad nākotnē tauta uz katru prezidentu skatīsies ar aizdomām. Ja Valdis Zatlers ies politikā, viņa ieguvums nebūs ilglaicīgs”.R.Dzintars arī norāda, ka no prezidenta turpmākās rīcības varētu būt atkarīgs, vai sabiedrība nepiedzīvo kārtējo vilšanos: “Cilvēki īpaši neanalizē, ka atlaistās Saeimas vietā nāks cita Saeima, kas sastapsies ar ikdienas realitāti. Taču ir sajūta, ka šobrīd kaut kam jāmainās. Līdz ar to gan Valda Zatlera, gan sabiedrības viedokļa veidotāju rokās ir milzīga atbildība: ja šim cerību laikam atkal sekos vilšanās, ja kāda grupa cilvēku vienkārši izmantos šo situāciju, neko negatavojoties mainīt, tad rosinājums atlaist Saeimu būs ar mīnuszīmi”Savukārt gadījumā, ja V.Zatlers izšķiras veidot savu partiju, lielākie zaudētāji varētu būt Vienotība: “Būsim atklāti, Vienotība ir apjukusi. Bija taču plāns: laikā līdz nākamajām vēlēšanām atgriezties iepriekšējā publiskajā tēlā, bet ir pagājuši tikai astoņi mēneši, un cilvēki var paust savu – neglaimojošu – vērtējumu. Vēl neglaimojošāks tas būs, ja Valdis Zatlers izveidos savu partiju”.

Jau vēstījām, ka politisko partiju apvienības Vienotība valde izteikusi oficiālu piedāvājumu Valdim Zatleram pievienoties apvienībai un kopīgi piedalīties paredzamajās Saeimas ārkārtas vēlēšanās.

Apvienības valde arī aicināja V.Zatleru kandidēt 11.Saeimas vēlēšanās Vienotības sarakstā pirmajā vietā vēlēšanu apgabalā pēc viņa izvēles. Vienotība arī pauda gatavību iekļaut apvienības vēlēšanu sarakstos V.Zatlera ieteiktus kandidātus ar augstu reputāciju un veiktspēju. Tāpat V.Zatlers un viņa domubiedri aicināti piedalīties topošās partijas programmas un statūtu izstrādē, kā arī uzņemties kādas no partijas institūcijām vadību vai valdes locekļu amatus.

Savukārt V.Zatlers joprojām pieļauj visus iespējamos scenārijus par savu tālāko darbību politikā, tai skaitā arī jaunas partijas dibināšanu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas