Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Dzintars: Zatleru būs grūti pārliecināt par nacionālu valdību

Nacionālās apvienības (NA) līderis Raivis Dzintars uzskata, ka Zatlera Reformu partijas (ZRP) līderi Valdi Zatleru būs grūti pārliecināt veidot tomēr tā dēvēto nacionālo valdību, bez "Saskaņas centra" (SC).

"Ja tā ir Zatlera galīgā izvēle un valdību veidos "Saskaņas centrs" un Zatlera Reformu partija, tad ir pamatotas šaubas, ka nākamajās vēlēšanās ZRP būs izdevies pārvarēt piecu procentu barjeru," teica Dzintars, vērtējot ZRP valdes lēmumu koalīciju veidot ar "Vienotību" un SC.

Dzintaram šķiet, ka Zatleru būs grūti pārliecināt valdību veidot tomēr ar NA.

"Zinot to, cik daudz ierindas biedru un frakcijas biedru viņam izteica lūgumus un viedokļus par labu nacionālai valdībai, ja tas nav viņu pārliecinājis, es neredzu, kāpēc tagad kaut kas varētu mainīties," teica NA līderis, tomēr cerot uz ZRP biedru godaprātu.

Viņaprāt, ja ZRP uzdotu savam vēlētājam šādu jautājumu, vairākums tomēr atbildētu, ka tādējādi tiek iets nepareizs ceļš.

"Kad Zatleru nepārvēlēja prezidenta amatā un viņš nāca ar mums atsveicināties, viņš teica, ka cīņa vēl nav galā. Rodas jautājums, par kādu cīņu viņš runāja," kritizēja Dzintars, uzsverot, ka SC savos balsojumos ir atbalstījis tā dēvēto oligarhu partiju politiku.

"Jautājums, kur ir palikuši Zatlera principi par tiesiskumu un cīņu pret oligarhiem. Vai tas bija tikai reklāmas sauklis bez reāla seguma?" vaicāja Dzintars.

NA vēlas arī sagaidīt "Vienotības" lēmumu šajā jautājumā. Lai gan pirmdien bija vēl paredzētas sarunas, pēc šāda ZRP lēmuma nav skaidrs, vai tās notiks, piebilda NA vadītājs.

Jau vēstīts, ka Zatlera Reformu partijas valde naktī nolēmusi veidot valdību kopā ar "Vienotību" un "Saskaņas centru". SC atzinīgi novērtējis šādu lēmumu un paudis gatavību runāt par Valdi Dombrovski ("Vienotība") kā premjeru.

Tikmēr "Vienotības" līderi ir skeptiski par sadarbību ar SC un vairāk sliecas uz Nacionālās apvienības pusi. "Vienotības" valde par šo piedāvājumu lems pirmdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas