Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Egle: iespējams, ir laiks piešķirt balsošanas tiesības arī bērniem

Iespējams, ir pienācis pēdējais laiks piešķirt balsošanas tiesības arī bērniem, līdz pilngadības sasniegšanai tās nododot viņu vecākiem, aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" norādīja Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektore Elīna Egle.Viņa teica, ka saistībā ar nepieciešamajiem nākamā gada budžeta konsolidācijas pasākumiem ir nepareizi konfrontēt sabiedrību, proti, pensionārus nostatīt pret pārējiem iedzīvotājiem.

"Es domāju, ka ir ļoti nepareizi, ka mēs mēģinām konfrontēt sabiedrību, proti, šajā gadījumā pensionārus pret visu pārējo sabiedrība. Manuprāt, tā nav pareiza pieeja. Un tā liek domāt par tām idejām, kuras virmo gaisā, - ka, iespējams, ir pienācis pēdējais laiks, lai tiktu piešķirtas balsošanas tiesības arīdzan bērniem, proti, kamēr viņi sasniedz pilngadību, tās tiek nodotas viņu vecākiem. Un tad visa šī bilde mainās. Jo tajā brīdī politiķi sāk domāt ne tikai par saviem vēlētājiem, kas galvenokārt tagad ir pensionāri, bet sāk arī domāt par saviem nākotnes vēlētājiem, kas šeit, Latvijā, dzīvos," sacīja Egle.Viņa klāstīja, ka konfederācija konsultējas ar saviem biedriem par sociālā budžeta ilgtspēju un tiek runāts gan par pabalstu pārskatīšanu, gan arī par pensiju indeksāciju, gan pensionēšanās vecuma straujāku palielināšanu."Visi šie jautājumi mums ir darba kārtībā. Patlaban ir priekšlikumi, kuros domas vēl dalās, tāpēc mēs pilnā apmērā nevaram teikt, ka konfederācija iestājas par tiem vai citiem variantiem, bet šī diskusija pašlaik biznesā ir un ceram, ka līdz ar 2012.gada valsts budžeta gatavošanas laiku mēs arī būsim gatavi nākt klajā ar saviem priekšlikumiem," pastāstīja Egle.Viņa gan arī piebilda, ka nav tā, ka bizness ir nostājies pret pensionāriem. "Tas vairāk ir par to, vai mēs saprotam, kādi mums ir finanšu resursi un nākotnes perspektīva. Mums drīz būs jāaizņemas nauda no pamatbudžeta ne tikai, lai samaksātu pensionāriem, bet arī lai sniegtu atbalstu ģimenēm un bezdarbniekiem. Lai arī cik tas nebūtu nepatīkami, bet jādomā, ka ir jāpalielina Eiropas Savienības (ES) Sociālā fonda apmērs un, iespējams, ir jāsamazina Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības fonda līdzekļi, jo tajos projektos, kas tiek finansēti no šī fonda, ir iespējams tos meklēt arī publiskajā privātajā partnerībā, citos finanšu avotos, piesaistīt investīcijas, kas, mūsuprāt, būtu ļoti pozitīva lieta. Mums ir vairāk jādomā par bezdarbnieku pārkvalifikācijas programmām, par subsidētajām darbavietām un prakšu organizēšanu jauniešiem, kuras tiek apmaksātas no ES Sociālā fonda, jo šiem mērķiem atrast resursus nav iespējams, tā ir vienīgā iespēja," paskaidroja Egle.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas