Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaits samazinājies par 1,7%

Šā gada 1.ceturksnī ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaits (64,6%), salīdzinot ar attiecīgo periodu gadu iepriekš, ir samazinājies par 1,7%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publiskotie dati.

Kopumā valstī bija nodarbināti 944 300 cilvēku jeb 53,8% no iedzīvotāju kopskaita. Ekonomiski aktīvo vīriešu rādītājs bija 69,6%, bet sieviešu – 60,1%.

Iedzīvotājiem iztikas līdzekļi parasti veidojas no dažādiem ienākumu veidiem, tādēļ apsekojuma laikā respondenti uzrādīja vairākus ienākumu avotus. Gandrīz pusei (48%) iedzīvotāju minētajā vecuma grupā būtiskākais bija darba samaksa.

Ekonomiski aktīvos iedzīvotājus jeb darbaspēku veido nodarbinātās personas un personas, kuras aktīvi meklē darbu.

2011.gada 1.ceturksnī ekonomiski neaktīvi bija 621 700 cilvēku, un, salīdzinot ar iepriekšējā gada atbilstošo periodu, to skaits ir palielinājies par 0,1%.

Šā gada 1.ceturksnī nedaudz vairāk kā divas piektdaļas (43,9%) no ekonomiski neaktīvajiem iedzīvotājiem veidoja pensionāri, katrs trešais (29%) bija skolnieks vai students, kas mācījās pa dienu un pārskata nedēļā nestrādāja, katrs astotais (12%) ekonomiski neaktīvais iedzīvotājs sevi uzskatīja par mājsaimnieku/-ci, savukārt katrs četrpadsmitais (7,2%) bija ilgstoši slimojošs iedzīvotājs vai invalīds.

Apsekojuma rezultāti liecina, ka pārskata ceturksnī valstī tādu cilvēku, kuri ir zaudējuši cerības atrast darbu, bija 51 400 (8,3%). Salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, cilvēku skaits, kuri zaudējuši cerības atrast darbu, ir samazinājies par 8 600 personām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pūpols ieņems Melbārdes vietu EP

No Nacionālās apvienības (NA) saraksta Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās startējošais Ansis Pūpols stāsies Daces Melbārdes (JV) vietā Eiropas Parlamentā (EP), viņai noliekot mandātu priekšlaicīgi.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas