Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Elce: neesmu saņēmusi ne santīma no KNAB izmeklētā ESF projekta

Šonedēļ no amata atstādināta Valsts darba inspekcijas vadītāja Rita Elce. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) tiek veikta izmeklēšana saistībā ar kādu Eiropas struktūrfondu projektu, kuru administrē VDI, _Diena.lv _apstiprināja Labklājības ministrija. KNAB norāda, ka izmeklēšana tiek veikta saistībā ar fiktīvu personu pieņemšanu darbā. Kopumā kriminālprocesā aizdomās turamā statuss piemērots piecām personām.

"Es personiski ne mantiskus, ne savtīgus ieguvumus neesmu guvusi. Noliedzu, ka uz manu kontu būtu pārskaitīts kaut santīms no šī projekta līdzekļiem," uzsver R. Elce sarunā ar Diena.lv. Viņa ir pārliecināta, ka izmeklēšana to pierādīs.

Ilgstošu operatīvi tehnisko pasākumu rezultātā noskaidrots, ka laika posmā no 2008.gada septembra līdz šim brīdim VDI amatpersonas ļaunprātīgi izmantojušas savu dienesta stāvokli un saistībā ar Eiropas sociālā fonda un Eiropas reģionālās attīstības fonda projektu īstenošanu nodrošinājušas vairāku personu fiktīvu noformēšanu darbā, saņemot par to nepamatotu materiālu atlīdzību, uzskata KNAB. "Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka fiktīvi nodarbinātie darbinieki ilgstoši un sistemātiski veikuši nelikumīgus naudas pārskaitījumus uz VDI amatpersonu bankas kontiem. Uzskatot, ka iegūto pierādījumu kopums ir pietiekams, KNAB izmeklētājs atzinis piecas personas par aizdomās turētajām," informē KNAB pārstāve Diāna Kurpniece.

Labklājības ministrija uzsver, ka minētā izmeklēšana nav saistībā ar iestādes veiktiem iepirkumiem, bet gan ar tehniskiem projektu ieviešanas pārkāpumiem. KNAB saņēmis sūdzību par minēto projektu un to arī iestāde izmeklē. VDI apstiprināja, ka sūdzība iesniegta saistībā ar ESF projektu “Darba tiesisko attiecību un darba drošības sistēmas uzraudzības pilnveidošana". Tā mērķis ir uzlabot VDI sniegto pakalpojumu kvalitāti un panāktu darba devēju, darbinieku un sabiedrības pilnīgāku informētību un darba tiesību subjektu izpratni par darba, darba drošības un arodveselības prasībām, lai veicinātu darbinieku veselībai drošas un nekaitīgas darba vides izveidi un attiecīgo normatīvo aktu prasību izpildi, teikts inspekcijas mājas lapā.

Tā ietvaros paredzēta sabiedrības informēšanas stratēģiju izstrāde, specializēto pētījumu darba tiesisko attiecību, darba aizsardzības un sabiedrības informētības monitorings, tai skaitā komunikācijas auditi un sabiedriskās domas pētījumi; preventīvās darba kultūras ieviešanas un sabiedrības informēšanas pasākumi par darba tiesisko attiecību un darba aizsardzības jautājumiem, tai skaitā sabiedrības informēšanas kampaņas, informatīvie semināri, informatīvu un izglītojošu materiālu izstrāde un izdošana; VDI cilvēkresursu attīstība un ar to saistītie pasākumi (personāla kvalifikācijas paaugstināšana, tai skaitā profesionālās augstākās izglītības iegūšana darba aizsardzības jomā), kā arī projekta noslēguma konferences organizēšana.

Par izmeklēšanu informēts arī labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS). Lēmumu par R. Elces atstādināšanu no amata pieņēmušas tiesībsargājošās iestādes.

VDI norādīja, ka saistībā ar izmeklēšanu KNAB pratinājis vairākus darbiniekus.


(papildināta ar 2. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas