Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +24 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

FKTK: Pēc "Parex" sadalīšanas nav izslēgta vecās bankas maksātnespēja

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
nu ja
n
pensiju fondi....hi hi baurīši, čeka jūs atkal izdrāza...savējiem sarkanajiem jau atdos...
V
V
Sākumā teica, ka pēc sadalīšanas pārdos "slikto" banku riska kapitāla investoriem, bet "labo" atstās valstij, lai atpelnītu ieguldīto naudu. Tā lūk būtu restrukturizācija (jeb, precīzāk sakot, sanācija). Šis variants ir nekas cits kā bankas likvidācija - visu, ko var pārdot apvienos vienā un nogrūdīs tirgū, naudu izmantos nodokļu parādu segšanai, darbinieku algām, atvaļinājumu un atlaišanas kompensācijām, atlikušo - Valsts kasei kā depozīta kompensācija. Būs interesanti beigās izrēķināt, cik tad valsts būs zaudējusi šajā pasākumā - 500K, vairāk? Bet vissmieklīgākais rakstā ir Dravnieces teiktais: "Maksātnespēja pati par sevi ir tirgus ekonomikas neatņemama sastāvdaļa un tirgus nosaka to, ka vājākie tiek izspiesti no tirgus, bet tas vienlaicīgi kalpo arī par stimulu tirgus dalībniekiem attīstīties un kļūt spēcīgākiem." Kā no skolas biznesa ekonomikas pamatu grāmatas. Ja viņa to būtu teikusi pirms valsts iegrūda pirmos 200 ļimonus, es par to viņai pateiktu paldies. Bet tagad tas izskatās drīzāk pēc ņirgāšanās - macīs tautai to, kas tāpat visiem bija skaidrs no paša sākuma. Ievērojiet, ka neviens vairs nelieto tādus skaļus izteicienus kā "sistēmiska banka", "valsts ieguldīs, pārdos un vēl nopelnīs". Tagad notiekošo varētu raksturot kā "jātiek vaļā no tā vaļa sū&# un jo ātrāk, jo labāk". Piedevām kam pārdos publiski pat neizskan. Tas jau nav svarīgi. Pat, ja jaunais īpašnieks nogrūdīs banku pa burbuli nevienu vairs neuztrauc "valsts reputācija", "investoru uzticība" u.tml. bla bla, ar ko Godmaņslakteris mūs baroja pirms pusotra gada. Kopš valsts iegrūdusi miljardu, tā vairs nav sistēmiska banka. Tas ir tikai mūsu valsts sistēmiskā marazma turpinājums.
zinatajs
z
valst un nodokļu maksātāji pie sads shēmas pazāudē aptuveni 700000000L, par tadu uzraudzībi nevis jāatlaiž bet es nezinu kas jādara. Un protam padarot kaut ko maksātnespējīgu tiek iecelta administrātors tiek taisīta Banka Baltija tipa barotava bet šoreiz ar FKTK rokām
LV pilsonis
L
Vai labos aktīvos ''pārdos'' Karginam un Krasovickim? :-)) TAS IR SMIEKLĪGI!
nesapratu
n
Kā var būt bankrots bankai ,kur par noguldījumiem maksā maksā 12% gadā?!
zemnieks
z
2008 gada rudenī to varēja izdarīt .Būtu izmaksātas kompensācijas ,būtu daži līķi un vis .Valstij lētāk tas būtu .
alkatība pazudina
a
KK apčakarēja valsti, dabūjot sev 400 tk Ls mēnesī. Skaidrs, ka sliktā banka nobankrotēs - tādas summas izmaksāšanu katru mēnesi ilgi nepavilks. Līdz ar to valsts būs tikusi vaļā no šī kaklā uzkārtā akmeņa.
Vērotājs
V
Par šādu paziņojumu Irēna Krūmane uz vietas jāatlaiž no darba! Tas ir neprofesionāli un nav taisnība!!!
no malas
n
Pareizi, lai tie KK beidzot ari dabuu ciest!
lala
l
YESS, beidzot kreditoru hair-cuts!
!
!
Vienīgais, kas ir izslēgts, ir atbildība par izrīcību ar valsts - tavu, manu - naudu. Un tas ir dīvaini, bet likumsakarīgi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas