Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

FOTO: Barikāžu laika piemiņas ugunskurs Doma laukumā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
V
V
Vēlos papildināt. Pat, ja Latvijai ir lemts turpmākos simts gadus būt nabadzīgākai valstij ES, es vienalga izvēlos palikt šeit. Un braukšu prom tikai tad, ja ģimenei draudēs bada nāve. Daži smejas par Atmodas laika frāzi "kaut pastalās, bet Eiropā", bet es jums saku "es kaut visu mūžu pastalās, bet suverēnā Latvijā". Un iemesli tam ir trīs. 1) Neesmu nekāds ubercensonis. Neceru svešā zemā sasniegt lielus augstumus. Esmu parasts cilvēks, ne ļoti talantīgs, ne muļķis. Tāpēc, teiksim, ASV nav mana sapņu zeme. Daži, kas tur aizbrauc, kļūst bagāti. Lielais vairums paliek par parastiem strādniekiem, daži par bomžiem. Varbūt kubietim strādnieka mūžs ASV liekas visai pieņemams, jo varēs baudīt brīvības priekšrocības. Bet man šīs priekšrocības ir arī Latvijā; 2) Eiropā ir daudz valstis un tautas, kas ir noslaucītas no zemes virsas un dzīvo tikai vēstures grāmatās un aprakstos. Prūsija, Pomerānija, Bohēmija, Sudetija, Morāvija, Vallahija, Transilvānija, Trāķija, Dacija. Var turpināt un turpināt. Tagad šie nosaukumi labākajā gadījumā apzīmē kādas valsts provinci. Bet kādreiz tās bija suverēnas valstis (karalistes, hercogistes vai grāfistes) ar savu pārvaldi, naudu un valodu. Savu armiju, kultūras īpatnībām. Mums ir ļoti paveicies, ka kartē joprojām ir tāda maza valsts kā Latvija. Piedevām suverēna. Tā ir pirmā un pēdējā vērtība, alfa un omega, kas jāsaglabā. Un, kamēr vien šeit dzīvo latvieši, ir labas izredzes to saglabāt. Sapludināt kopējā impēriskā pamatmasā vienmēr var; 3) Krievu kultūra ir vēsture. Ikdienā rupeklības un neaudzinātība ņem virsroku. Un latvieši ir naski iemācīties visu to sliktāko. Suverēnā Latvijā tomēr ir lielākas izredzes saglabāt latviskumu kā Krievijas sastāvā. Lai arī latviskumu padomju laiki neiznīcināja, tomēr rusifikācija notika, to nevar noliegt. Kaut arī mana pilsēta, Rīga, nav izteikti latviska, tomēr daudz latviskāka kāda tā bija padomju laikos, kad uzrunāt pārdevēju latviski bija kā paši krievi saka - "na grubostj naprashivatsa". Tagad ir otrādi. Tagad jebkura pārdevēja, kaut lauzītā latviešu valodā ar izteiktu slāviski akcentu, tomēr runā manā valodā. Un es to negribu zaudēt. Nav nevienas citas vietas pasaulē, kur latvietis varēs sarunāties latviski neatkarīgi no otra tautības.
Ex
E
Nez, kur palika no nošauto kinooperatoru ķermeņiem izņemtās lodes? Pēc tām eksperti varētu noteikt, no kāda ieroča šauts- no snaiperu šautenes vai (kā daudzi domā) no kalašņikova.
humors un satīra
h
Ko ir vērti skaļi vārdi par "dzīvības ziedošanu", ja runātājs pat ar vienkāršu mierlaika dzīvi netiek galā? Starp citu, civilizētās valstīs apsūdzības ir jāpierāda un tikai komunisti tiesāja uz "darbaļaužu prasības" pamata un spriedums bija zināms jau pirms "tiesas" sākuma.
veterāns 3
v
Piekrītu. Bet mums jācīnās ar vārdiem,ar darbiem. Vēl jau var ko saglābt. Trakākais, tas ka rudenī tos pašus ievēlēsim, tikai citā kulītē.
g8
g
Celovek un dazi tuksi kritiki! Nejauciet Latvijas valsts pastavesanas ideju ar tiem daziem korumpantiem kas uzurpeja varu valsti un izraisija krizi! Agri vai velu bet Latvija bus plaukstosa briva zeme! Ari jau tagad neskatoties uz krizi Latvija cilvekiem ir iespejas kadas pat sapnos neradijas agrak, cilveki var brivi celot stradat un dzivot kur velas, brivi paust savu viedokli un brivi ievelet valdibu, diemzel pagaidam pasi cilveki ieveleja sadas valdibas kas noveda mus tur kur esam. Jacer ka nakosas velesanas bus uzmanigaki un neveles par tuksiem solijumiem un energijas dzerienu!
LATVIETIS
L
bet mūsu zooparka ''prezidents''neparstaj daudzu gadu garumā kladzināt vienu un to pašu viņam iestadīto frāzi -būsim vienoti-.vai mūms latvijas mafijas uzspiestajam''prezidentam''pašam neliekas ka viņš ir idiots????
LATVIETIS
L
banditiskās valdības un saeimas divdesmit gadu garumā ir lielākie latrvijas nodevēi latvijas vēsturē..latvijas tauta jūs noladēs par noziegumierm pret tautu,par latvijas atdošanu vērdzībā svešzemju kungiem..
Paija
P
Nabaga drosmīgie vīri, par ko viņi cīnījās, ja viņi to būtu zinājuši. Latvija ar ubagu tarbu kaklā klīst pa pasauli naudu ubagodama SVF un savu godu sen pārdevusi. Patiesi žēl.
Человек
Ч
Отлично помню то время. Ничего не изменилось. Люди такие же, только потеряли иллюзии. И слава Богу.
Toms
T
Pirms kaut ko but jaizstav ir jatbrivojas no sis valdosas mafijas saeimas, valdiba, palitiskajam bandam, kura valda 20 gadu par Latviju. Vai Zatlers ir tiks stulbs un nesaprot to,ja Latvij aiebruktu kad okupant, ka cilveki nekad vairs neziedotu savas dzivibas, jo 20.gadu banditiskais, zaglu rezims ir iznicinajis latviesu tautas svetakas jutas, ticibu nakotnei un ka tas ir ta tas pierada sodien pie si ugunskura. Karla Ulmana Latvija bija parpildita ar uznemigiem cilvekiem, ar ceribam un domam par gaisu nakotni un tiesi K.Ulmana patriotiska, profesionala darbiba bija ka mantojums, ka ceribas stras nakosajam paucem atjaunot savu valst neatkaribu, bet pec vis sa, ko mes esam redzejusi, netaisnibu, politku zagsanu, melu sun Godmana, Skeles genocidu pret latviesu tautu ir nozagusi visas ceribas un nakotnes redzejumu. Lai mumu muzos ir noladets Godmanis, Skele, Kalvitis, Riekstins, Naglis, Gailis, Birkavs......Krastus, Grutups, Straume, Demakova, TP, LC, ZZS, TB, LC/LPP kuri ar meliem un viltu ir izlaupijusi Latvijas valsti un apzagusi latviesu tautu. Ir tikai vina ticiba un ceriba, ka sie neliesi tiks tiesati un soditi ar visbargako sodu kads ir uz zemes virsmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas