Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

FOTO: Dombrovskis ar Sudrabu runā par Parex pārņemšanu

Valdība sola atslepenot daļu lēmumu par "Parex bankas" pārņemšanas darījumu, žurnālistiem trešdien teica Ministru prezidents Valdis Dombrovskis pēc tikšanās ar valsts kontrolieri Ingūnu Sudrabu. I.Sudraba norādīja, ka patlaban darījumā ar "Parex banku" slepeni ir dokumenti, kas saistīti ar atsevišķām privātpersonām, kā to paredz personas datu aizsardzības likums.

Tāpat slepeni ir daži valdības lēmumi, Latvijas Bankas, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas lēmumi un informācija. Šo dokumentu atslepenošana ir konkrēto institūciju ziņā. Valsts kontroliere norādīja, ka slepenā informācija, kas nav pieejama sabiedrībai, vienmēr ir pieejama tiesībsargājošajām institūcijām, kas arī var veikt izmeklēšanu.Sudraba arī vērsa uzmanību uz to, ka pašlaik pats svarīgākais ir tas, ka "Parex banka" ir valsts banka un ir svarīgi nodrošināt tās stabilu darbību, ko nebūt nevairo dažādās spekulācijas par bankas pārņemšanu. Viņa atgādināja, ka Valsts kontrole revīziju par "Parex banku" publiskos 1.oktobrī, kad arī būs redzami VK secinājumi pēc bankas pārņemšanas darījuma pārbaudes.Finanšu ministrijas pārstāvji plāno tikties ar "Parex bankas" bijušajiem akcionāriem, lai vienotos par bankas pārņemšanas darījuma līguma atslepenošanu, lai tiktu nodrošināta iespēja publiskajā telpā sniegt objektīvu informāciju par "Parex bankas" pārņemšanu."Parex bankas" pārņemšanas lietā, iespējams, būs nepieciešama arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārbaude, pieļāvis premjers.

Premjers gan pagaidām atturējās vērtēt, piemēram, Latvijas Bankas vai Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vadības rīcību, taču atgādināja, ka jau augustā finanšu ministrs Einars Repše Ģenerālprokuratūrai ir lūdzis veikt izmeklēšanu par "Parex bankas" pārņemšanu.

(papildināta ar FOTO)



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas