Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

FOTO: P.Stradiņa klīnikas 100 gadu jubilejā attīsta «nākotnes slimnīcu»

Paula Stradiņa klīniskai universitātes slimnīcai 10.februāris bija liela diena. Atzīmējot 100.dzimšanas dienu, atklāja renovēto onkoloģijas korpusu un lika pamatakmeni jaunajam kompleksam. 187 miljonus vērtais attīstības projekts Pastaigas dārzā par spīti krīzei esot «atsaldēts».

Slimnīcas vadības un veselības ministres Baibas Rozentāles (TP) atklātais onkoloģijas korpuss ietver stacionāra nodaļas, ambulatoro daļu un dienas stacionāru. Slimnīcai tagad ir moderna aparatūra, kas ļaus staru terapiju veikt efektīvāk un drošāk. Gaišās telpas pacientiem palīdzēšot pārciest smago ārstēšanu un būt optimistiskākiem, apgalvo klīnikas vadītāja Gunta Purkalne.

Jaunais komplekss, kuram trešdien ielika pamatakmeni, atradīsies slimnīcas centrā un apvienos galvenos korpusus. Ēkas kompleksā būs izvietotas čūskveida formā. Vecās slimnīcas ēkas rekonstruēs, jaunās būvēs mūsdienīgā izskatā, apvienojumā saglabājot kultūrvēsturisko un arhitektūras mantojumu.

Finanšu ministrijas šaubas par to, vai slimnīca spēs atmaksāt milzīgo kredītu, savulaik «nākotnes slimnīcas» projektu iesaldēja uz pusgadu, tomēr tagad medicīnas iestādes renovācijai ir dota zaļā gaisma. B.Rozentāle lēš, ka kompleksa detalizēts projekts būs gatavs līdz gada beigām. Būvniecību plāno sākt nākamā gada sākumā. Līdz šim būvniecība veselības nozarē bijusi apvīta ar korupcijas skandāliem. B.Rozentāle sola, ka šoreiz būs citādāk un process būs caurspīdīgs.

Slimnīca iedzīvotāju balsojumā 2009.gadā ieguva balvu nominācijā Mana slimnīca. «Tagad mums ir tas gods atjaunot Stradiņa slimnīcas simtgadīgās ēkas, likt pamatus jaunām būvēm, radot jaunas diagnostikas un ārstēšanas iespējas Latvijas iedzīvotājiem,» teica P.Stradiņa slimnīcas valdes priekšsēdētājs Arnolds Atis Veinbergs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas