Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

FOTO: Šķēle par TP priekšsēdētāju ievēlēts gandrīz vienbalsīgi

Tautas partijas (TP) dibinātājs Andris Šķēle sestdien partijas kongresā par valdes priekšsēdētāju ievēlēts gandrīz vienbalsīgi - par balsoja 629 partijas biedri, bet septiņi bija pret. Balsojums bija aizklāts.

Pēc ievēlēšanas viņš aicināja visus klātesošos vienoties kopīgā dziesmā - "Nevis slinkojot un pūstot".

A.Šķēle sestdien kongresā paziņoja, ka viņš kā TP priekšsēdētājs ir gatavs strādāt kopā ar Vinetu Muižnieci, Ventu Armandu Kraukli, Māri Kučinski un Edgaru Zalānu. Iepriekš A.Šķēle iespējamo jaunās, skaita ziņā samazinātās valdes locekļu vārdus turēja slepenībā.

"Tie ir zināmi un pazīstami TP politiķi. Katrs viņi ir ar atšķirīgām, bet viens otru papildinošām īpašībām un kompetencēm. Lemjot par uzticību man, jums jālemj arī par viņiem," teica A.Šķēle, kas bija vienīgais sestdien notiekošajā TP 12.kongresā pieteiktais kandidāts partijas priekšsēdētāja amatam. Par atkāpšanos no partijas priekšsēdētāja amata sestdien kongresā paziņoja tieslietu ministrs Mareks Segliņš.

A.Šķēle aicināja TP kongresu grozīt statūtus, lai būtu iespējams izveidot valdi piecu cilvēku sastāvā - līdz šim valdē bija 14 cilvēki. Viņaprāt, šāda valde spētu ātri un izlēmīgi formulēt TP pozīciju Latvijai svarīgos jautājumos. Viņš uzskata, ka jaunajai valdei jāuzņemas atbildība gan par kļūdu analīzi, gan par precīzu TP piedāvājumu valdībai un Saeimai. Detalizētāks un tehniskāks TP piedāvājums ir jāizstrādā līdz nākošajam kongresam maijā.

Viņš uzskata, ka līdz maijam jāspēj izvērst dialogu ar profesionālajām organizācijām par Latvijas tautsaimniecību, jāatjauno dialogs ar sociālajiem partneriem par izglītību, jāgūst atbalsts sabiedrisko organizāciju vidū par valsts pārvaldi, kā arī jāuztur "aktīvs dialogs ar masu mēdiju redaktoriem, apskatniekiem un analītiķiem".

Tāpat, lai "atjaunotu mūsu ierindu, celtu tās saliedētību, lai varētu efektīvāk izmantot TP biedru potenciālu", politiķis piedāvāja veidot jaunu institūciju – valdes padomi, kuru veidotu 15 cilvēki, katram reģionam deleģējot pa trīs pārstāvjiem.

"TP sakņojas Latvijas mazpilsētās un ciemos. Cik svarīgs mums ir galvaspilsētas liktenis, tikpat svarīga mums ir katra novada nākotne. Mums būs svarīgs viedoklis, ko izsaka zemnieks Cēsu pusē, ārsts Bauskā, skolotājs Baltinavā, mežstrādnieks Dundagā un atslēdznieks Rīgā," savā uzrunā kongresam teica A.Šķēle.

Viņš arī aicināja iedibināt TP priekšsēdētāja vietnieka amatu, jo "darba apjoms būs ļoti liels, skaidrojot mūsu viedokli, veidojot dialogu ar mūsu politiskiem partneriem un oponentiem, kā arī pārstāvot TP publiski".

Vislielāko atbalstu kongresa dalībnieku vidū ieguva E.Zalāns - par viņa ievēlēšanu valdē nobalsoja 608 cilvēki, pret bija deviņi. Par M.Kučinski nobalsoja 604 dalībnieki, pret - 13, par V.Muižnieci - 601, pret - 16. Bet vismazāko atbalstu guva V.A.Krauklis - par viņu nobalsoja 570 cilvēki, pret - 47.

(papildināta pirmā rindkopa, pievienota pēdējā)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Ko savā uzrunā kongresā teica Andris Šķēle?

Ar kādiem vārdiem no TP priekšsēdētāja amata aizgāja Mareks Segliņš?

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas