Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

FOTO: Vējonis tiekas ar Polijas prezidentu Dudu

Sestdien, 9.jūlijā, Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis tikšanās laikā ar Polijas Valsts prezidentu Andžeju Dudu atzīmēja abu valstu ciešo sadarbību un lieliskās divpusējās attiecības, kas ļāvušas attīstīt plašu politisko un ekonomisko sadarbību starp Latviju un Poliju, kā arī stiprināt sadarbību drošības un aizsardzības jomā, informē Valsts prezidenta kancelejas Preses dienests.

Vējonis pateicās Polijas prezidentam par NATO samita organizēšanu Baltijas jūras reģionam un visai aliansei tik nozīmīgā laikā. Valsts prezidents ar gandarījumu atzīmēja Polijas nozīmīgo ieguldījumu Baltijas valstu drošības stiprināšanā un aicināja ciešo sadarbību turpināt.

Īpaši Valsts prezidents uzsvēra Polijas regulāro un aktīvo dalību NATO gaisa spēku patrulēšanas misijā Baltijas valstīs, kā arī militārās mācībās un ieguldījumu NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra dibināšanā.

Amatpersonas vienojās 2018. gadā apmainīties valsts vizītēm, turpinot stiprināt Polijas un Latvijas draudzīgās attiecības.

Vējonis 8. un 9. jūlijā piedalās NATO valstu un valdību vadītāju samitā Polijas galvaspilsētā Varšavā. Sanāksmes laikā tiek pieņemti svarīgi lēmumi par alianses aizsardzības spēju stiprināšanu, tostarp NATO spēku klātbūtnes palielināšanu Austrumu flanga dalībvalstīs, kā arī lēmumi par NATO lomu un tālāku rīcību attiecībā uz cīņu pret terorismu, nelegālās migrācijas kontroli, ciešāku NATO un Eiropas Savienības sadarbību, NATO misiju Afganistānā, atbalstu Ukrainai un Gruzijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pūpols ieņems Melbārdes vietu EP

No Nacionālās apvienības (NA) saraksta Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās startējošais Ansis Pūpols stāsies Daces Melbārdes (JV) vietā Eiropas Parlamentā (EP), viņai noliekot mandātu priekšlaicīgi.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas