Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Freimanis: jautājums par Ulmani ir arī latviešu pašcieņas jautājums

Latvijas faktu direktors Aigars Freimanis, lūgts komentēt sabiedrisko attiecību speciālista Jurģa Liepnieka kritiskos izteikumus par apvienības Par labu Latviju! līdera Gunta Ulmaņa iesaistīšanos politikā, _Dienai _atzina, ka tas ir arī Latvijas pilsoņu pašcieņas jautājums. «Guntis Ulmanis ir bijis prezidents un tas liek pret viņu izturēties ar cieņu. Viņš savas prezidentūras laikā nav izdarījis neko tādu, kas būtu kaitējis Latvijas valstij,» sacīja A. Freimanis.

Sociologs nedomā, «ka Ulmanis ir tik politiski vulgārs, kā Liepnieks viņu raksturo — Ulmanim ir sava pašcieņa un savas prasības». A. Freimanis atgādināja, ka pēc prezidentūras termiņa beigām G.Ulmanim «palika prezidenta sajūta», un viņš ir gribējis būt politikā. Par to liecinot arī vēlme pievienoties Jaunajam laikam 2002.gadā, kas tomēr nenotika. Sociologs pieļauj, ka ne G. Ulmaņa, bet toreizējā Jaunā laika kodola dēļ šī sadarbība neizveidojās.

«Viņš gribēja būt uzaicināts. Ja ar pietiekami lielu godu Ulmanim deva tādu vietu, viņam bija grūti turēties pretī,» teica A. Freimanis. Viņš pieļāva, ka sava nozīme, iespējams, varēja būt arī citiem argumentiem, ņemot vērā G. Ulmaņa saistību ar klubu Dinamo, «kas ir viens no biznesa veidiem, kurš tērē naudu». Taču uzaicināšanas procesā šis arguments varbūt pat netika izmantots, bet ticis paturēts prātā.

Lūgts vērtēt G. Ulmaņa iespējamo pienesumu apvienībai Par labu Latviju! sociologs atzina, ka G. Ulmanis nav augsta līmeņa eksperts kādā no jomām, ja neskaita sportu. «Arī politiskās ētikas jautājumos viņam neklājas viegli — viņš ir runājis vairāk virsrakstos jeb lozungos bez analīzes,» teica A. Freimanis.

Jau rakstīts, ka trešdien intervijā Neatkarīgajai J.Liepnieks teica: «Ulmanis ir gatavs nākt ne tikai uz svilpienu, bet uz – ei,tu!! Un viņš ir klāt.»

Savukārt G.Ulmanis par J.Liepnieka izteikumiem nebija apvainojies un teica, ka viņš ir žults pilns un nelaimīgs cilvēks, "bet es nevēlos par viņu runāt — lai Liepnieks dzīvo savu dzīvi».

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas