Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Gailis pieļauj, ka var izveidoties pavisam "traks koalīcijas modelis"

Ekspremjers Māris Gailis šaubās, vai esošajā situācijā Valsts prezidents Andris Bērziņš uzticēs jaunās valdības veidošanu premjeram Valdim Dombrovskim (Vienotība).

Gailis aģentūrai LETA norādīja, ka pie tik neskaidras situācijas, kāda patlaban ir ap iespējamajiem koalīcijas partneriem, prezidents diez vai izšķirsies par Dombrovska nominēšanu. Droši varot prognozēt, ka jau tuvākajā laikā prezidents gan nākšot klajā ar konkrētu uzstādījumu.

"Prezidentam var zust pacietība, jo viņš ir skaidri pateicis par sešu aizgājušo deputātu uzticamību," uzsvēra Gailis. Viņaprāt, tāpēc arī ļoti iespējams, ka valdības veidošana tiks uzticēta Saskaņas centram, vai arī kādai spēcīgai personībai no malas.

Pēc Gaiļa domām, tiks gaidīti citi risinājumi, un tie esošajā situācijā varētu būt visdažādākie. Koalīcijai vajadzētu piesaistīt Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), bet viņi, visticamāk, negribēs iet ar vienu ministru valdībā un gribēs būt pilntiesīgi koalīcijas partneri, bet tad atkal "Zatlers varētu nolekt nost", prognozēja Gailis.

Ekspremjers arī pieļauj, ka var izveidoties pavisam "traks koalīcijas modelis", kuru veido Vienotība, no kuras atšķēlies nacionālais spārns, Saskaņas centrs, no kura atšķēlies sociālistu spārns, ZZS un daļa no Zatlera reformu partijas (ZRP).
"Tomēr arī šāda koalīcija nebūtu nekāda medusmaize," sacīja Gailis, norādot, ka pašā pamatā "bija stulbi atlaist Saeimu, un nu ir izdarīts liels posts".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas