Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 5. jūnijs
Margots, Igors, Ingvars

Gerhards: Latvijas Pastam līdz 2013.gadam jākļūst konkurētspējīgam

Latvijas Pasta (LP) vadībai ir jāizvēlas ceļš, lai uzņēmumu līdz 2013.gadam padarītu konkurētspējīgu, šodien Latvijas Televīzijas raidījumā "100.pants" sacīja satiksmes ministrs Kaspars Gerhards (TB/LNNK).

Viens no šiem ceļiem varētu būt arī pasta bankas izveide, neizslēdza ministrs. Viņš sacīja, ka juristi atzinuši, ka miljons latu saistībā ar iespējamo atteikšanos no minētā projekta nebūtu jāmaksā.

Ministra uzstādījums ir - līdz 2013.gadam pastu nepieciešams izveidot pēc iespējas konkurētspējīgāku.

Šogad pastam bijis 30% kritums apgrozījumā. Arī valdības lēmums neapmaksāt pensiju piegādi atstājis būtisku iespaidu uz uzņēmumu. Šobrīd ir jāpieņem lēmumi, lai no minētās situācijas izkļūtu, sacīja ministrs.

Šajā procesā "pasta nodaļu skaits neapšaubāmi tiks samazināts", sacīja ministrs. Viņš norādīja, ka šobrīd regulators apstiprinājis pasta nodaļu samazinājumu par 100 nodaļām, taču pastnieki savus pienākumus turpinās pildīt arī pēc pasta nodaļu likvidācijas, solīja Gerhards.

Iepriekš bija lemts, ka pastam ir jāsadarbojas ar mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, taču pasta valdes locekļiem bijuši atšķirīgi viedokļi, tāpēc valde tikusi nomainīta. Pēc Gerharda teiktā, ministrijas valsts sekretāram nebija iespējas rīkoties citādi, kā vien atstādināt valdi.

Ministrs atzina, ka pastam ir vadība, ir pieredzējis darbinieku loks, ir laba daļa rādītāju, kā arī ir zināms, ar ko var rēķināties no valsts puses.

Šobrīd jaunā valde iecelta bez konkursa, un tuvākajā laikā to paredzēts papildināt ar citu jomu speciālistiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamgad reorganizēs Nacionālo veselības dienestu

Veselības ministrija (VM) iecerējusi no 2025.gada 1.janvāra reorganizēt Nacionālo veselības dienestu (NVD), nododot e-veselības politikas īstenošanu un ar to saistīto uzdevumu veikšanu SIA Lielstraupe...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas