Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Gobzems: Bravo un uzvaras saucieni Kariņa valdībai ir stipri pāragri

Pēc tam, kad neoficiāli izskanēja piecas KPV LV izvirzītās prasības sarunu partneriem, kuras jāņem vērā, lai varētu turpināt diskutēt par iespējamu KPV LV frakcijas deputātu atbalstu Jaunās Vienotības pārstāvja Krišjāņa Kariņa valdībai, KPV LV viens no līderiem Aldis Gobzems telefonintervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta Panorāma uzsvēra, ka šīs ir tikai sākotnējās prasības sarunu turpināšanai, bet būtiski sagaidīt, kā notiks valdības deklarācijas veidošana.

Jāatgādina, ka publiski izskanējušās KPV LV prasības ir neveidot jaunus ministru posteņus, tādējādi oponējot iecerei par īpašo uzdevumu ministra demogrāfijas lietu jautājumos amata izveidi un šī amata uzticēšanu nacionālās apvienības Visu Latvijai!-TB/LNNK pārstāvim, KPV LV vēlas arī Finanšu ministrijas parlamentārā sekretāra amatu un Saeimas Tautsaimniecības komisijas vadītāja amatu, kurā šobrīd atrodas ZZS pārstāvis un aizejošās valdības zemkopības ministrs Jānis Dūklavs. Tāpat KPV LV prasa nodrošināt sev aktīvu līdzdarbību teritoriālajā reformā un prasa, lai Jaunā Vienotība nemainītu no savām rindām premjera postenim virzīto personu, proti, lai premjera amatam tiktu virzīts tieši Krišjānis Kariņš.

Gobzems uzskata, ka "tas ir tikai sākotnēji", jo pēc tam noteikti "būs jautājums par valdības deklarāciju, jautājums par to, kādi konkrēti darbi būs. Cik īsā termiņā tiks likvidēts OIK un tādā garā".

Gobzems uzsvēra, ka viņa pārstāvētā politiskā spēka Saeimas frakcijai būs papildu jautājumi valdības veidošanas sarunu partneriem. "Tas nenozīmē, ka mūsu frakcijas deputāti būs gatavi atcelt OIK likvidēšanu par trīs gadiem, piemēram. Šis jautājumu klāsts nav izsmelts, tas ir saistīts tiešā veidā ar to, kā tiks gatavota valdības deklarācija."

Viņš pats īsās intervijas laikā vairākkārt uzsvēra, ka balsos pret valdību Jaunās Vienotības kandidāta vadībā, jo uzskata, ka "demokrātiskā valstī partija, kas ieguvusi vismazāk balsu un zaudējusi vēlēšanās, nevar veidot valdību".

Taujāts, vai arī citus partijas biedrus aicinās sekot savam piemēram un neatbalstīt Jaunās Vienotības veidotu valdību, Gobzems norādīja, ka mudinās biedrus "izvērtēt tos ideālus, ko mūsu vēlētājs sagaida no partijas". "Tieši tā iemesla dēļ domāju, ka ļoti milzīgs darbs būs attiecībā uz valdības deklarāciju. Pieļauju, ka KPV LV šajā konkrētajā gadījumā nebūs cērpama aita, kura piekritīs jebkam, lai tikai būtu valdībā. Es par to esmu stingri pārliecināts, ņemot vērā arī to, kāda vakar bija diskusija."

Bravo un uzvaras saucieni Vienotības valdībai ir stipri pāragri, uzskata Gobzems.

KPV LV pārstāvis, kura paša mēģinājums sastādīt Ministru kabinetu un nodrošināt tam atbalstu izgāzās, gan nešaubās, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis oficiāli uzaicinās Kariņu veidot valdību, bet vēlreiz uzsvēra, ka, lai runātu par KPV LV frakcijas atbalstu, būtisks būs valdības deklarācijas saturs.

Jau ziņots, ka četras partijas - Jaunā Vienotība, Jaunā konservatīvā partija, NA un apvienība Attīstībai/Par! - vienojušās 4. janvārī Valsts prezidentam Raimondam Vējonim piedāvāt kopīgi atbalstītu premjera kandidātu.

 

 

Top komentāri

kolhoza galvenais grāmatvedis
k
Dūklavu prom un par Parādnieku vairs nekad nerunāt, - tad varētu sākt runāt par valdības veidošanu.
Daudzsievība
D
Demogrāfijas Ministriju nevar izveidot jo: 1. Šāda ministrija ir nodokļu līdzekļu izšķerdēsana. 2. To nevar vadīt Parādnieks, kas ir visvairāk svītrotākais kandidāts no NA 3. To nevar vadīt Parādnieks, jo piekopj daudzsievību, un lepojas ar amorālo dzīvesveidu. 4. Vispirms būtu atklāti jārunā, kā sodīt demogrāfijas problēmas galvenos vaininiekus: Valdi Dombrovski un bijušo FM Vilku, tad var runāt par ministriju
UZ PRIEKŠU !
U
Tikai tā, malači !!! Bez Parādnieka un Dūklavu prom. Viss ir jūsu rokās, vēlētāji ir ar jums.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas