Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Tapušas zināmas KPV LV prasības; Kariņš uzskata, ka tās nav nepārvaramas

Starp KPV LV izvīrzītajām piecām prasībām koalīcijas tā dēvētajam kodolam ir Finanšu ministrijas (FM) parlamentārā sekretāra amats, kā arī prasība neveidot jaunus ministru amatus. Jaunās Vienotības premjera amata kandidāts Krišjānis Kariņš medijiem paziņojis, ka KPV LV prasības "nav nepārvaramas" un par tām varētu vienoties.

Līdz piektdienas plkst.10 citu partiju pārstāvjiem jādod viedoklis par KPV LV nosauktajām prasībām, paziņoja iespējamais premjera amata kandidāts Krišjānis Kariņš. Viņš pats teica, ka tās nav nepārvaramas.

JKP līderis Jānis Bordāns politiskā spēka vārdā pauda piekrišanu prasībām. Līdzīgi izteicās arī Attīstībai Par! viens no līderiem Juris Pūce, Nacionālās apvienības pārstāvis Gaidis Bērziņš arī pauda atzinību, ka sarunas ir izkustējušās.

Arī Jaunā Vienotība šodien valdes un frakcijas sēdē vienojās atbalstīt KPV LV izvirzītas prasības saistībā ar valdības veidošanu, žurnālistiem pēc sanāksmes sacīja JV priekšsēdētājs Krišjānis Kariņš. Viņš atgādināja, ka līdz piektdienas plkst.10 gaida arī pārējo partiju atbildes par šīm prasībām. Ja partneri vienosies, tad Kariņš aicinās Valsts prezidentu Raimondu Vējoni nominēt viņu premjera amatam.

Zakatistovs gan oficiāli nekomentēja KPV LV prasības.Tās neraksturoja arī pārējie potenciālie koalīcijas partneri, solot par to detalizēti izteikties piektdienas rītā pēc plānotās tikšanās.

Jaunās Vienotības politiķa Krišjāņa Kariņa valdības modelī bija iecerēts īpašu uzdevumu ministra demogrāfijas lietu amats, kuru varētu ieņemt Imants Parādnieks (nacionālā apvienība Visu Latvijai!-TB/LNNK - NA). Iespējams, šāds piedāvājums tapa, lai arī apvienībai NA nodrošinātu trīs ministru posteņus, jo sākotnēji bija iecerēts, ka vietai valdībā tiks pielīdzināts Saeimas priekšsēdētājas amats, kuru ieņem Ināra Mūrniece.

Neoficiāli aģentūrai LETA tapis zināms, ka kopumā KPV LV izvirzījusi piecas prasības - Kariņu kā valdības vadītāju, FM parlamentārā sekretāra un Saeimas Tautsaimniecības komisijas vadītāja amatus, neveidot jaunu ministra amatu, kā arī prasības attiecībā uz iesaisti teritoriālās reformas veikšanā.

Pašlaik Tautsaimniecības komisiju vada Jānis Dūklavs (ZZS), bet premjera amatam kā viena no versijām izskan cits Jaunās Vienotības politiķis - Arvils Ašeradens (JV).

Kā ziņots, partijas KPV LV Saeimas frakcija ceturtdien lēma turpināt valdības veidošanas sarunas, izvirzot prasību kopumu, kas nodotas tā dēvētajām koalīcijas kodolam.

papildināta visa ziņa

Top komentāri

noriebies
n
Pats idiotiskais ir NA izvirzītais parādnieks, kurš ar kājām, rokām un putām uz lūpām grib kļūt par kondona nelietošanas ministru.
Dg
D
Vismaz netiks veidota jauna partija, kas rītu nodokļu maksātāju naudu un nodrošinātu pārvietošanos ar auto zema līmeņa parādniekam. Arī Bordāns solīja pirms vēlēšanām samazināt ministriju skaitu, taču neiebilda šādas absurdas jaunas ministrijas veidošanai, līdz ar to parādīdams politiskas m... iezīmes. Nepatīk Gobzems vai patīk, taču šis viņa prasījums - neveidot jaunu ministriju, ir sabiedrības interesēs. Vairāk nekā līdz šim izdarījušas visas 13. Saeimā ievēlētās partijas.
Tulkojums
T
Gobzemisti kremliniem nosauca cenu, kremlini saka ka var kaulēties.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas